Ministerul Educației îi cere Ministerului Sănătății ca orele remediale să aibă loc „față în față”, indiferent de scenariul în care se află localitatea

03 mart. 2021
46 Afișari
Ministerul Educației îi cere Ministerului Sănătății ca orele remediale să aibă loc „față în față”, indiferent de scenariul în care se află localitatea
Orele remediale ar trebui făcute „faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea.

Sorin Ion, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, a declarat, marți seară, că instituția pe care o reprezintă a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătății.

Una dintre aceste solicitări are legătură cu orele remediale, care ar trebui să se desfășoare „față în față”, îndiferent de scenariul în care se află localitatea. O altă solicitare vizează simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise. Acestea ar trebui să se desfășoare cu prezență fizică, potrivit News.ro.

Ministerul Educației îi cere Ministerului Sănătății ca orele remediale să aibă loc „față în față”

Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii cinci lucruri, nu doar purtarea măştii sau nepurtarea măştii. Am solicitat în primul rand desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curtând, desfăşurarea lor exclusiv faţă în faţă, indiferent de scenariu, evident făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţare suficientă, astfel încât riscurile epidemiologice sa fie minime, dar să permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII”, a declarat Sorin Ion la B1 TV, marţi seară.

Și în privința învățământului special au mai fost făcute solicitări

„Am solicitat permiterea învăţământului faţă în faţă a elevilor de la învăţământul special, pentru ca grupele de studiu sunt foarte mici, maximum 10 copii odată, iar învăţământul online este extrem de dificil, dacă nu imposibil”, a mai declarat Sorin Ion.

Examenele să se desfășoare cu prezență fizică

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației au solicitat ca simularea examenelor naţionale, dar şi examenele propriu-zise să se desfășoare cu prezență fizică, iar orele de sport să aibă loc fără mască de protecție.

„Am solicitat ca simulările examenelor naţionale, cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile neparticipând la şcoală ceilalţi elevi. Nu îl ultimul rând, argumentul nostru pentru a renunţa la măştile de protecţie în timpul orelor de sport sunt convins ca cel puţin pentru aceste ore desfăşurate pe terenul de sport va fi înţeles şi permis. Măsura purtării măştii poate fi înlocuită de o distanţare cât mai mare şi în cazul sălilor de aerisire permanentă”, a mai declarat secretarul de stat, potrivit sursei citate.

Cookies