Ministerul Educației ia în calcul extinderea anului școlar și revenirea la trimestre în loc de semestre

11 apr. 2021
122 Afișari
Ministerul Educației ia în calcul extinderea anului școlar și revenirea la trimestre în loc de semestre

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a anunţat că se ia în calcul extinderea anului școlar și revenirea la trimestre în loc de semestre.

Structura anului școlar ar putea fi modificată. Astfel, s-ar putea să se revină la trimestre în loc de semestre, însă va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor.

Totodată, Ministrul Educației a anunțat și că elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii. Ministrul Educaţiei a precizat că, îndiferent de variata pe care se va merge, va propune extinderea anului şcolar, începând cu septembrie 2022.

Extinderea anului școlar și revenirea la trimestre

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură. Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar. Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică duminică la Digi 24.

Întrebat ce ar implica revenirea la trei trimestre în anul şcolar, ministrul Educaţiei a răspuns:

„Poate fi o variantă de luat în calcul. Sunt argumente pro şi argumente contra. Este nevoie de consultare publică”.

 

Cookies