Ministerul Culturii vrea să construiască o sală de concerte de 55 milioane de euro în București

de:
08 mart. 2016
4 Afișari
Ministerul Culturii vrea să construiască o sală de concerte de 55 milioane de euro în București

Unul dintre garaje, monument istoric, va fi integrat în noua clădire, soluția arhitecturală fiind stabilită în urma unui concurs de arhitectură. Sala va avea 2.400 de locuri, iar investiția va atinge suma de 55 milioane de euro, bani ce ar urma sa fie luați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit Hot News.

Garajul din stanga e practic gol si nefolosit, iar in cel din dreapta functioneaza garajul Guvernului. Vrem sa obtinem aceste doua garaje cu terenul aferent – circa 14.000 de metri patrati si sa construim aceasta sala acolo. Daca reusim sa obtinem aceste doua spatii in proprietatea Ministerului Culturii, putem lansa imediat extinderea devizului cadru cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru o valoare de 55 de milioane de euro, un lucru care a fost deja evocat, si am putea avea un concurs de arhitectura ale carui solutii sa le vedem deja in toamna. Ma grabesc pentru ca nu voi sta in acest post mai mult decat e mandatul acestui Guvern si ma grabesc pentru ca, daca reusesc sa ajung la niste rezultate care sa fie ireversibile, in momentul in care voi pleca sunt convins ca cel care imi va succede va fi obligat sa le continue„, a declarat ministrul Vlad Alexandrescu.

Citește și Ministerul Culturii propune crearea unui „Fond de urgenţă pentru patrimoniu”

Ministrul a mai declarat ca „ideea de a avea o sala de concerte pentru Festivalul Enescu si nu numai, o sala importanta de 2.400 de locuri, langa o statie de metrou, in Piata Victoriei, vizavi de Muzeul de Istorie „Nicolae Iorga”, la doi pasi de Muzeul Taranului Roman, la 15 minute pe jos de Ateneul Roman si de Sala Radio, ar fi intr-adevar un raspuns pe care Bucurestiul il poate da cererii tot mai insistente a publicului meloman de a avea un loc de desfasurare a concertelor in Bucuresti„.

Cookies