Primăria Capitalei nu a primit aviz de demolare a clădirilor de pe Berzei, anunţă Ministerul Culturii

de:
10 dec. 2010
1 Afișari
Primăria Capitalei nu a primit aviz de demolare a clădirilor de pe Berzei, anunţă Ministerul Culturii

„Având în vedere că zona respectivă (Berzei-Buzeşti -n.r.) este o zonă protejată din punct de vedere urbanistic, considerăm că era normal ca Primăria Generală să solicite Direcţiei pentru cultură a Municipiului Bucureşti sau Ministerului un aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional nu a primit o astfel de solicitare şi, prin urmare, nu a fost emis niciun aviz pentru demolare. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional dezavuează orice acţiune întreprinsă cu forţarea legii şi deplânge evitarea de către Primărie a unui dialog constructiv, util şi necesar cu Ministerul Culturii”, spun reprezentanţii ministerului, într-un comunicat, citat de agenţia Newsin.

Demolările dorite de municipalitate în zona străzilor Buzeşti şi Berzei sunt necesare pentru realizarea unui noului Bulevard Uranus.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Ministerului, clădirea situată pe strada Ştirbei Vodă nr. 89, colţ cu strada Berzei, ce urmează a fi demolată pentru construirea Bulevardului Uranus, nu este clasificată ca monument istoric sau de arhitectură.

Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” a anunţat, joi, că va milita cu toate forţele împotriva realegerii lui Sorin Oprescu ca primar general la alegerile locale din 2012, acuzându-l pe edil că dărâmă case monument istoric şi că, în acelaşi timp, mimează dialogul cu ONG-urile.

Cookies