ARHIVA B365

Ministerul Consultării Publice, înfiinţat după dezbateri publice pe Facebook şi e-mail

Potrivit Guvernului, odata depasita aceasta etapa de creare, practic, de la zero, a unei institutii publice, in cadrul de reglementare specific, activitatea ministerului se va referi, printre altele, la: transparenta documentelor propuse/discutate in sedintele de Guvern, realizarea, de catre fiecare Ministru/Secretari de Stat, a unor rapoarte de transparenta dupa intalnirile cu grupurile de interese, angajarea personalului contractual in acest Minister pe un model de criterii de performanta- reprezentand studiu pilot pentru un proces similar in alte autoritati publice, acest ultim obiectiv cu riscul prelungirii etapei organizatorice pana la care Ministerul va fi functional.

CITEŞTE ŞI Cioloş anunţă că va reface fotografia oficială cu miniştrii cabinetului său

„Avem un singur an la dispozitie si ne propunem sa nu il irosim. Obiectivele noastre tin totusi cont de durata limitata a mandatului si solicitam opiniei publice ca in sugestiile formulate, sa tina cont de acest aspect. Desi Bugetul pe 2016 asteapta cu nerabdare informatii despre acest Minister, consideram vitala consultarea cu societatea civila careia speram ca activitatea Ministerului sa ii foloseasca cat mai mult”, se precizeaza in comunicat.

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a anunţat că va convoca şedinţe de Guvern informale aproape în fiecare weekend, în perioada următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Prima reuniune este programată a avut loc sâmbătă, când au fost abordate cu precădere teme economice. DETALII, AICI. 

Comentarii privind documentul se pot trimite pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/mcpdc/) a institutiei dar si prin email la secretariat.mcpdc@gov.ro, pana vineri 27 noiembrie ac. In paralel, ministrul Violeta Alexandru va initia o serie de discutii cu reprezentanti ai mass media, ai grupurilor informale de cetateni, ai societatii civile dispunand de retele si structuri de reprezentare in tara, pentru a putea prelua cat ai multe opinii (inclusiv critice) despre crearea si mandatul acestei structuri.

Sursa: Hotnews


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button