Ministerele ar trebui să cumpere abonamente STB pentru angajați. Propunere făcută de Viceprimarul Capitalei

07 ian. 2022
558 Afișari
Ministerele ar trebui să cumpere abonamente STB pentru angajați. Propunere făcută de Viceprimarul Capitalei
Ministerele ar trebui să cumpere abonamente STB pentru angajați. Propunere făcută de Viceprimarul Capitalei. Sursă foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Stelian Bujduveanu, Viceprimarul Capitalei, a anunțat că zilele acestea a început să poarte discuții cu reprezentanții ministerelor pentru a-i convinge să cumpere abonamente de transport public pentru angajați.

Ministerele ar trebui să cumpere abonamente STB pentru angajați. Propunere făcută de Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu și anunțată vineri, într-o postare pe pagina de Facebook.

Ministerele ar trebui să cumpere abonamente STB pentru angajați

Stelian Bujduveanu declară că, dacă sistemul public ar folosi abonamentul metropolitan de transport, mii de mașini ar fi scoase din trafic. Viceprimarul Capitalei prezintă câteva fapte:

  • 320 de lei, în medie, costă un plin de combustibil;
  • 140 de lei, pe lună, costă un abonament mixt (STB – Metrorex) pentru transport public;
  • utilizarea transportului public este extrem de importantă pentru mediu și mobilitate.

Viceprimarul General al Municipiului București declară că zilele acestea a purtat discuții cu reprezentanții ministerelor din Guvern, pentru a-i convinge să cumpere abonamente de transport public, pe care să le pună la dispoziția angajaților din cadrul ministerelor.

Bujduveanu mai spune că își dorește ca angajații din sistemul public să fie convinși să folosească autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul pentru drumul spre serviciu.

Majoritatea sediilor ministerelor, dar și a altor instituții de stat din Capitală sunt poziționate în centrul orașului, zone intens tranzitate în timpul zilei.

„Aceste sedii beneficiază de conexiuni cu o multitudine de linii ale transportului metropolitan (STB-Metrorex), fiind, de cele mai multe ori, mai ușor accesibile prin intermediul rețelei de transport public”, spune Stelian Bujduveanu, pe Facebook.

Propunere făcută de Viceprimarul Capitalei

Dacă angajații de la stat ar opta pentru transportul public (STB și Metrorex), mii de mașini ar fi scoate din traficul infernal pe care îl are Capitala.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu spune și care sunt beneficiile transportului public pentru bucureșteni:

  • este mai ieftin;
  • este mai nepoluant;
  • creează mobilitate în București.

Cele enumerate mai sus reprezintă argumentele pe care Stelian Bujduveanu le va folosi pentru a-i convinge pe angajații din sistemul public să renunțe la mașinile personale, atunci când merg la serviciu.

„Sunt pași către un mediu înconjurător mai sănătos, către mobilitate. Pași spre normalitate!”, a conchis Viceprimarul Capitalei.

Cookies