GREEN CITY

Mini-insule de verdeaţă, amenajate în mai multe zone din Bucureşti. FOTOGALERIE

Sectorul 6 se află pe locul trei în clasamentul sectoarelor din Bucureşti în funcţie de suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor (17.71 mp/locuitor), conform Cadastrului Verde al Capitalei întocmit în 2011 şi care centralizează spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, scuaruri şi cimitire, cele din parcuri şi din pădure. 

Lucrările demarate la magistrala 5 de metrou au îngustat şi mai mult „verdele”, îndeosebi în cartierul Drumului Taberei, iar parcul din zonă a fost închis, temporar, pentru a putea fi modernizat

„Este nevoie, într-adevăr, de înverzirea Capitalei. Sectorul 6 are un deficit de spaţii verzi, iar Primăria, prin ADPDU (Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană) are ca prioritate întreţinerea celor existente şi amenajarea unora noi”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

Edilul susţine că a început deja amenajarea unor insule de verdeaţă în zonele aglomerate, mai ales unde este trafic auto intens, un exemplu în acest sens fiind intersecţia de la Răzoare (click pe imagine) dar şi scuarul de la Cora Lujderului care au căpătat o nouă înfăţişare. Click pentru imagine. 

De asemenea, o transformare vizibilă a avut loc şi pe Bd. Constructorilor din cartierul Crângaşi unde a fost amenajat întreg scuarul dintre benzile de circulaţie. Click pentru imagine. 

O nouă oază de verdeaţă a fost amenajată, de asemenea, şi la interesecția dintre str. Drumul Taberei și Bd Vasile Milea, acum o pată de culoare în această zonă. Click pentru imagine. Amenajări peisagistice similare au fost făcute şi în insula situată la intersecţia dintre str. Drumul Taberei şi Drumul Sării unde solul a fost remodelat, s-a plantat material dendrofloricol şi a fost turnată piatră calcaroasă. Click pentru imagine. 

O transformare radicală a fost făcută şi în zona Cotroceni, la intersecţia cu Bd. Geniului, aici fiind plantate flori multicolore. Click pentru imagine. 

„Campania pe care am desfăşurat-o în această primăvară a însemnat, totodată, plantarea a 9.000 de puieţi ce au fost distribuiţi gratuit oricărei persoane interesate. Vom continua şi anul viitor acest proiect”, a menţionat Mănescu. 

În perioada 15 martie – 15 aprilie 2013, Primăria Sectorului 6 a desfăşurat campania „Plantează un copac pentru sănătatea ta!” în cadrul căreia trei corturi au fost amplasate în Drumul Taberei, Militari și Crângași, de unde fiecare locuitor a putut lua un copac ca să-l sădească în faţa locuinţei. Campania s-a dovedit de succes având în vedere faptul că stocurile zilnice de puieţi au fost epuizate în doar câteva ore de program. 

În prezent, echipele ADPDU Sector 6 desfăşoară mai multe proiecte de întreţinere a spaţiului verde, prin toaletarea şi defrişarea arborilor stradali şi din parcuri. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button