ARHIVA B365

Minciuni în anchetarea tragediei de la Colectiv: ISU a controlat de mai multe ori clubul

Patronul altui club din incinta Pionierul arată cum mint reprezentanţii ISU şi Raed Arafat. În 2015 ISU a făcut inspecţie pe platformă, spune proprietarul clubului Animal Kindom care funcţionează lângă cluburile Salsa şi Colectiv. Nu numai că inspectorii ISU ştiau de Colectiv, ci fiseseră informaţi despre toate cluburile din incinta. Mai mult chiar, inspectorii ISU au întrebat expres de patronii de la Colectiv. În ciuda acestor noi declaraţii, reprezentanţii ISU spun, în continuare, că s-a făcut un singur control pe platforma Pionierul, în septembrie 2014 şi că „nu s-a găsit niciun agent economic acolo”, scrie evz.

Martorul Ghiorghiu Constantin, pe aspectele esenţiale ale cauzei, a declarat următoarele:

Sunt manager şi instructor sportiv la ,,Animal Kindom Club,, care funcționează în incinta fostei fabrici Pionierul, mai exact deasupra gangului pe unde se face accesul în curtea interioară.

În primăvara anului 2015, nu mai rețin data exactă, la punctul nostru de lucru au venit două persoane, un bărbat şi o femeie, care au afirmat că sunt de la ISU ( Nu rețin numele acestora. Voi căuta în arhivă pentru a pune la dispoziția organelor de anchetă cartea de vizită a acestora, care mi-au lăsat-o la momentul respectiv ).

Aceştia au efectuat un control la societatea noastră. Din discuțiile purtate cu aceştia am aflat că cei doi efectuau un control pe toată platforma industrială respectivă. Mi-au spus că îi caută pe reprezentanții Clubului Colectiv pentru a le face inspecția şi m-au întrebat cum reuşesc să dea de aceştia deoarece au fost de mai multe ori şi nu i-au găsit. Le-am spus că este vorba de un club şi să-i caute după ora 20 deoarece eu nu dețin alte informații referitoare la persoanele de contact”

Reprezentanţii ISU Bucureşti au confirmat pentru reporterii EVZ că persoanele care apar în referatul procurorilor, evocate de patronii clubului Colectiv, că ar fi venit în inspecţie la club, sunt angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. În acest moment, conform surselor citate, aceste persoane sunt audiate de către conducerea instituţiei în vederea clarificării situaţiei privind controalele efectuate la Colectiv.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti au intrat în şedinţă de urgenţă, după publicarea referatului procurorilor, după audierile patronilor de la clubul Colectiv, din care rezultă că pompierii au făcut trei controale în localul în care şi-au pierdut viaţa 32 de persoane, după incendiul de vineri seară.

De asemenea, Prim-adjunctul şefului ISU pe ţară, colonelul Daniel Marian Dragnea a declarat în exclusivitate pentru EVZ că s-a făcut o inspecţie pe platforma Pionierul, dar rapoartele oficiale au consemnat că nu exista acolo niciun „agent economic”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button