Minciuna în CV devine regulă în România: 9 din 10 candidați încearcă să păcălească angajatorul

de:
20 feb. 2014
1 Afișari
Minciuna în CV devine regulă în România: 9 din 10 candidați încearcă să păcălească angajatorul

În România, statisticile existente arată că 9 din 10 candidaţi mint în CV-uri, în general discrepanţele fiind minore. Mai bine de jumătate din cele câteva sute de CV-uri verificate de firma de servicii de tip background screening Mindit au probleme în ceea ce priveşte perioada de angajare, pentru că românii tind să „lege” joburile între ele, de frică să rateze chemarea la interviu pentru că au stat „pe tuşă„ în anumite perioade ale carierei.

„Să fii onest nu te împiedică să fii atractiv pentru un angajator, să te «vinzi» bine, dar te motivează să îţi găseşti inspiraţia în lucruri reale din trecutul tău, în locul unora inventate. De fapt, un CV «se scrie» în ani de zile, iar redactarea lui este un exerciţiu de autocunoaştere„, a explicat Irina Arsene, fondator al firmei de servicii de background screening Mindit, potrivit businessmagazin.ro.

Omiterea sau adăugarea unor cuvinte nu îi păcăleşte pe recruiteri. „Un exemplu îl reprezintă situaţia candidaţilor de la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, în cadrul căreia studenţii învaţă câteva aplicaţii folosite în contabilitate. În practică însă, mulţi îşi trec în CV-uri doar «Facultatea de Contabilitate şi Informatică». Nu este sănătoasă această abordare, pentru că oamenii din recrutare sunt familiarizaţi cu denumirile acestor specializări şi de multe ori cunosc şi curricula acelor facultăţi, deci nu pot fi păcăliţi„, a spus Mirela Marinescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară APT.

Cookies