ARHIVA B365

Min. Educaţiei, despre retragerea titlului de doctor a lui Ponta: „Dacă se putea, se făcea”

Întrebat dacă pe baza actualului cadru legislativ se poate ridica de către minister titlul de doctor fostului premier, Curaj a răspuns: „Nu. Dacă se putea, se făcea”.

Adrian Curaj a spus că Ministerul Educației va consulta cadrul legal și va veni cu un răspuns la solicitarea Universității din București de anulare a titlului de doctor fostului prim-ministru.

Ministrul a anunțat că vineri va avea o întâlnire cu Biroul executiv al Consiliului Rectorilor în care se va aborda și problematica școlilor doctorale.

„Universitățile își recunosc autonomia și ar vrea să fie implicate mult. Sunt responsabile universitățile, eram convins de acest lucru. Vineri am o întâlnire cu Biroul executiv al CNR. Sunt într-un dialog legat de autonomie, transparență și responsabilitate. (…) Eu sunt convins că performanța universităților și reacția lor este una asociată dorinței de a fi percepute ca instituții puternice, autonome și performante. Am promis un calendar de stabilire a unui cadru instituțional și legislativ potrivit, suntem în mijlocul lui, informațiile toate sunt publice. Curând vom avea un cadru robust astfel încât să putem aborda probleme de sistem într-un cadru și într-un sistem coerent”, a spus ministrul Educației, citat de Agerpres. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button