Min. Educaţiei,despre anularea contractului pentru manualele digitale:„Aşteptăm motivarea instanţei”

de:
27 mart. 2015
1 Afișari
Min. Educaţiei,despre anularea contractului pentru manualele digitale:„Aşteptăm motivarea instanţei”

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) a luat act de minuta şedinţei de judecată din data de 26 martie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti prin care se soluţionează plângerea formulată de către Asocierea Akademos Art S.R.L. – Agenţie Difuzare Carte S.R.L, arată comunicarea oficială de la minister.

Ministerul Educaţiei spune că decizia instanţei vizează proximativ 6% din exemplarele contractate pentru anul şcolar în curs.

Contactat de gândul, ministrul Educaţiei a declarat că aşteaptă să vadă comunicarea de la instanţă pentru a lua decizia retragerii abecedarelor din şcoli. „Nu ştiu să vă răspund dacă retragem abecedarele din şcoli. Aşteptăm deocamdată comunicarea oficială de la instanţă. E vorba de 11.000 şi ceva de manuale dintr-un total de 180.000. Mai sunt două luni şi ceva de şcoală, ce ar însemna să retragem manualele digitale pe care elevii deja le-au downloadat? Minuta instanţei spune că dintre cei 6 câştigători de anul trecut rămân 5. Probabil că pentru anul şcolar următor elevii vor avea de ales dintre 5 manuale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Menţionăm că rezultatele licitaţiei pentru achiziţia de manuale pentru clasele I şi a II-a au fost stabilite cu respectarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Potrivit acestui act normativ, autoritatea contractantă îşi asumă deciziile stabilite de Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în urma soluţionării contestaţiilor depuse de părţile implicate”, arată Ministerul Educaţiei în comunicarea de presă.

Curtea de Apel a dispus anularea contractului încheiat de Ministerul Educației cu Siveco și Editura Litera pentru achiziția de manuale digitale. Practic, în urma acestei deciziei, manualele digitale vor trebui retrase din școli. Ministerul Educației anunță însă că doar 6% dintre manualele digitale care au ajuns în școli sunt afectate de hotărârea instanței. Mai multe detalii AICI.

Cookies