FIT CITY

Min. Agriculturii: Nu există dovada legăturii între bebeluşii morţi şi brânza infestată cu E.Coli

„Desigur, nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sanatatii sa duca la capat ancheta. Insa, din informatiile pe care le aveam cand am iesit public, rezulta ca lotul de branza de 25 kg de la fabrica respectiva, NU A MAI FOST REGASITA NICI LA PRODUCATOR, NICI LA UNITATILE DE COMERCIALIZARE.

Ce inseamna lucrul acesta? Inseamna ca acea cantitate de branza SE AFLA IN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar in momentul in care eu faceam declaratia, aceasta branza infestata cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU STIAU CE AU IN FRIGIDER SI CE PUTEAU SA LE DEA COPIILOR! Sper ca nu a fost afectat grav un producator, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, si asta moral imi da liniste. In cazul in care ar fi fost afectati alti copii, mi s-ar fi reprosat ca am stiut numele producatorului si l-am tainuit” a scris Irimescu pe Facebook, conform Hotnews.

Produsele „Lactate Brădet”, infestate cu E.Coli, RETRASE şi din supermarket-urile AUCHAN

Auchan a retras de la comercializare produsele provenite de la furnizorul Lactate Brădet, după ce a apărut informația că inspectorii veterinari au identificat prezența bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci produsă de această unitate, afirmă compania.

Ministrul a mai spus ca a decis sa faca public numele firmei pentru ca nu se poate pune in balanta viata unor copii, care ar fi putut consuma branza infestata, cu imaginea fabricii de lactate.

„Am dat informatia in mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se imputa acum este prea marea transparenta de care am dat dovada. Poate am gresit, poate nu. Pe de alta parte, informatia era deja cunoscuta in mass media, jurnasistii necerandu-mi decat confirmarea ei. Alte persoane avusesera deja grija sa o dea, ¬pe surse¬ cum se spune, inainte.

Eu o sa va spun cum se vede situatia de la mine si de ce am decis sa fiu atat de transparent. In primul rand, cred ca se face o confuzie imensa intre valori. Nu cred ca putem pune in balanta viata unor copii cu orice altceva. Nu cred ca este un mod corect si moral a vedea astfel lucrurile”, a mai explicat Achim Irimescu.

Ce spune patronul de la LACTATE BRĂDET după ce s-a găsit E.coli în brânza produsă de fabrică

Proprietarul fabricii Lactate Brădet din comuna argeșeană Brăduleț, Marius Badea, a declarat că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă. Potrivit presei locale, Badea a anunţat că s-a închis secția unde se face brânza proaspătă, însă nu crede că fabrica se mai poate reabilita după acest scandal.

Un bebeluş care A MURIT la „Marie Curie” mâncase tipul de brânză infestată cu E.Coli

Unul din cei trei copii din Argeş, care au murit la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria E. Coli, reiese din ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button