Millenium 1 – Bărbaţi care urăsc femeile

de:
21 oct. 2010
0 Afișari
Millenium 1 - Bărbaţi care urăsc femeile

Millenium 1 – Bărbaţi care urăsc femeile / The Girl with the Dragon Tattoo este primul din seria Millenium, ecranizări ale romanelor postume ale suedezului Stieg Larsson.

Cu patruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a disparut de la o întrunire de familie pe insula stapânită şi locuită de puternicul clan Vanger. Cadavrul ei nu a fost găsit niciodată, totuşi unchiul ei iubit este convins că a fost crima şi ucigaşul este un membru al propriei lui familii strâns unită şi totuşi disfuncţională.
Acesta îl angajează pe jurnalistul financiar căzut în dizgratie Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) si pe tatuata si turmentata dar ingenoasa hackerita Lisbeth Salander (Noomi Rapace) pentru a investiga.
Cand perechea face legatura intre disparitia lui Harriet cu un numar de crime grotesti de acum patruzeci de ani, cei doi incep sa dezvaluie o poveste de familie intunecata si repugnanta.
Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist si Salander sunt pe punctul de a afla cat de departe sunt in stare sa mearga pentru a se proteja pe ei insisi.

Cu: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre
Regie: Niels Arden Oplev

Cookies