De ce au fost bătuţi steliştii care părăseau stadionul? Procedura de evacuare durează maxim 60 de secunde, răspund jandarmii

de:
12 nov. 2010
0 Afișari
De ce au fost bătuţi steliştii care părăseau stadionul? Procedura de evacuare durează maxim 60 de secunde, răspund jandarmii

”Acţiunile de aseară ale jandarmilor reprezintă un semnal dat celor care nu respectă legea”, a declarat pentru B365.ro Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, făcând referire la evacuarea presărată cu violenţe  a suporterilor stelişti puşi pe scandal, veniţi în Giuleşti la meciul dintre Rapid şi Steaua.

Intervenţia forţelor de ordine a fost necesară, în condiţiile în care în tribună se aflau şi copii, care s-au speriat de haosul creat de suporterii care au aruncat petarde”, a punctat Militaru. Prezenţa copiilor în tribună nu i-a oprit însă pe jandarmi să-i căpăcească pe stelişti în timp ce aceştia părăseau stadioul Giuleşti.

Întrebat de B365.ro dacă a fost necesară lovirea steliştilor care străbăteau cordonul creat de jandarmi, fără să sară la scandal, Marius Militaru a răspuns că, potrivit legii, procedura de evacuare trebuie să dureze maxim 60 de secunde. ”Când începi să arunci cu petarde îţi asumi consecinţele”, a punctat Militaru.

293 de suporteri stelişti au fost sancţionaţi contravenţional aseară, iar cuantumul amenzilor se ridică la 143.650 de lei. De asemenea, alte 280 de persoane au primit sancţiuni complementare, având interdicţie de a intra pe stadion timp de un an de zile.

www.Sport.ro

Cookies