Militari şi Drumul Taberei, chirii de milioane de euro pentru oamenii de afaceri

de:
14 ian. 2014
0 Afișari
Militari şi Drumul Taberei, chirii de milioane de euro pentru oamenii de afaceri

Cumulat, proprietarii clădirilor de birouri şi ai centrelor comerciale din aceste zone încasează anual chirii care depăşesc 300 de milioane de euro, estimează site-ul de profil imopedia.ro. 

În cartierele Drumul Taberei-Militari locuiesc aproape 600.000 de persopane. Astfel, pentru a avea acces la o masă atât de mare de clienţi, retailerii din Drumul Taberei-Cotroceni sunt dispuşi să plătească o chirie lunară care se situează la nivelul de 25 euro/mp/lună, iar cei din Militari, până la 16.5 euro/mp/lună.

„În Băneasa, chiriile spaţiilor de retail se situează între 24 şi 26 euro/mp, de exemplu. În Berceni, un retailer plăteşte lunar între 14 şi 16,4 euro/mp, iar în Vitan, 18-20 euro/mp”, arară studiile CBRE România.

Cartierul Militari surclasează Pipera-Tunari, în topul chiriilor clădirilor de birouri

Cartierul Militari este situat şi în topul chiriilor clădirilor de birouri, pe locul patru. Piaţa Victoriei conduce detaşat acest segment, cu chirii înacasate lunar de 17-18 euro/mp.

Urmează Băneasa – Piaţa Presei cu un nivel al încasărilor din chirii cu 15-17 euro/mp/lună
Pe locul trei se află zona Dimitrie Pompeiu, unde chiriile variază între 11 şi 12,5 euro/mp/lună
În Militari, proprietarii clădirilor de birouri încasează lunar între 11 şi 14,5 euro/mp
Pipera-Tunari a rămas cu mult în spate, cu chirii care au scăzut până la nivelul de 10-11 euro/mp.
Totuşi, toate aceste cifre reprezintă un avantaj în special pentru afacerile dominante. Potrivit estimărilor generale, rata de neocupare a spaţiilor de birouri din Bucureşti va continua să crească.

Cookies