BAZAR

Milionarul de la Casa Radio: Estimăm că vom începe lucrările la Dâmboviţa Center până la sfârşitul anului

Proiectul Casa Radio este un parteneriat public-privat dintre Plaza Centers (75%), dezvoltator imobiliar, Compania Naţională de Investiţii, cu o pondere de 15%, şi familia Kucuk, cu 10%, care au semnat contractul încă din 2006. În locul fostei clădiri comuniste se vor ridica mai multe clădiri de birouri, un centru comercial cu cinci nivele, un hotel de cinci stele, un ansamblu de locuinţe, o parcare subterană, dar şi o roată asemnănătoare celei din Londra, din care bucureştenii vor putea admira oraşul, scrie Adevărul.

În ciuda faptului că Municipalitatea a aprobat PUZ-ul, începerea lucrărilor la Casa Radio a fost amânată timp de trei ani, din cauza nemulţumirilor autorităţilor. „Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 ne-au spus că, în primul rând, nu le convine înălţimea clădirilor pe care urma să le construim. În al doilea rând, forma lor, iar în al treilea rând susţineau că, prin construirea Dâmboviţa Center, vom îngreuna traficul“, a explicat Luc Ronsmans, country manager al Plaza Centers. Astfel, compania a luat măsuri în privinţa cerinţelor impuse de autoritatea locală, iar problemele au fost rezolvate. Însă, în prezent, startul lucrărilor depinde de Primăria Capitalei, care trebuie să aprobe proiectul final după modificările aduse.

Potrivit oficialului companiei, s-a schimbat înălţimea şi forma clădirilor şi s-au adăugat mai multe spaţii verzi. Proiectul va avea propriul centru de energie, care va genera suficient curent pentru Dâmboviţa Center, dar va produce electricitate şi pentru stat.

Peste 47 de ani, complexul va trece în proprietatea autorităţilor şi până atunci va genera venituri de 11 milioane de euro anual la bugetul de stat.

„Planul este să obţinem aprobarea pentru PUD (Plan Urbanistic de Detaliu – n.r). Este o chestiune de câteva luni. Estimăm că vom începe lucrările înainte de sfârşitul anului. După ce vom obţine PUD-ul, vom studia piaţa, iar dacă există o cerere mare pentru spaţii comerciale, vom începe cu centrul comercial. Dacă cererea este mai mare pentru spaţii de birouri, vom începe cu clădirile office“, a mai explicat Ronsmans.

Investiţia finală în proiectul Casa Radio se va ridica la aproximativ un miliard de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button