ARHIVA B365

Miliardarul de la IKEA construieşte la Timpuri Noi birouri pentru 3.000 de angajaţi. FOTOGALERIE

Lucrările au fost începute de firma care a construit mallul de la Cotroceni, iar investiţia poate fi estimată la 50 mil. euro.

Suedezii au cumpărat în 2010 pentru aproximativ 35 de milioane de euro lotul de 5,3 hectare al fostei fabrici, dar de-abia la finalul anului trecut au desemnat firma de construcţii Danya Cebus să ridice primele două clădiri care vor avea 10 etaje fiecare şi o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi, spaţii în care pot lucra în jur de 3.000 de angajaţi.

„Proiectul de la Timpuri Noi va fi realizat din fonduri proprii, fără a apela la finanţare bancară, ceea ce arată încrederea grupului în România. Vorbim de un teren aflat la câteva minute de centrul istoric al Bucu­reştiului, cu acces la metrou şi alte mijloace de transport în comun, dar şi la centura Capitalei, spital, grădiniţe şi centre comerciale precum Unirea, Bucureşti Mall sau Sun Plaza“, a declarat pentru ZF Antoniu Panait, managing director al Vastint Ro­mânia.

Primele două clădiri vor fi livrate la sfârşitul anului 2016 şi vor avea şi spaţii comerciale de aproape 3.000 de metri pătraţi. Pe terenul de la Timpuri Noi este prevăzută şi construcţia unei a treia clădiri de birouri, precum şi a unor blocuri cu o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi (echivalentul a 700 de apartamente cu o suprafaţă medie de 70 mp).

Citește și Mega-proiect IKEA în București: Turnuri de 19 și 20 de etaje la Timpuri Noi. CUM VOR ARĂT

„La fel ca Vastint, observăm că tot mai mulţi investitori străini încep să îşi arate interesul pentru piaţa imobiliară locală“, afirmă Shlomi Mintzer, CEO al firmei de construcţii Danya Cebus, care va gestiona construcţia pro­iectului.

Firma israeliană a construit, printre altele, mallul AFI Palace Cotroceni şi clădirile de birouri AFI Park din Bucureşti şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 53 mil. euro.

Pentru acest an compania şi-a bugetat o creştere de 20%, până spre 64 mil. euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button