Miliardari pentru patru zile. O bancă a virat accidental peste 50 de miliarde de dolari în contul unei familii

03 iul. 2021
222 Afișari
Miliardari pentru patru zile. O bancă a virat accidental peste 50 de miliarde de dolari în contul unei familii

În timp ce făceau verificarea săptămânală a conturilor bancare, un agent imobiliar din Baton Rouge, Louisiana, și soția sa au descoperit cu stupoare că în conturile lor au apărut, de nicăieri, colosala sumă de 50 de miliarde de dolari.

O familie din statul american Louisiana a avut, preț de 4 zile, o avere colosală. Ei bine, nu era chiar a lor, suma imensă, de 50 de miliarde de dolari, a fost virată în mod accidental de banca la care aveau deschis contul bancar, iar banca a remediat în timp util greșeala realizată.

Soțul, Darren James a făcut haz de necaz, spunând că aceasta nu e o eroare de unul-două zerouri, ci mai degrabă o eroare făcută de cineva care a adormit pe tastatură, aluzie la numărul mare de zerouri pe care îl căpătase contul său peste noapte. Mai mult, acesta începuse să se gândească de la cine ar fi putut veni bani, dacă nu cumva vreun unchi generos s-a gândit să îi schimbe viața.

„Asta nu este o eroare de tastatură de un zero două zerouri, este genul de eroare posibilă doar dacă cineva a adormit pe tastatură

Am fost încântat cu siguranță. M-am tot gândit la ce s-ar fi putut întâmpla de fapt și m-am întrebat dacă aș avea vreun unchi bogat care să imi dea toți acești bani”, a glumit Darren James, miliardarul „de ocazie”, potrivit Antena 3.

Din păcate pentru familia americană, banca a remediat eroarea neobișnuită

Greșeala a fost corectată la 4 zile după ce s-a întâmplat, iar visul despre unchi bogați al lui James s-a năruit. Acesta a declarat că Chase Bank, banca cu pricina, a restabilit contul familiei sale la soldul corect.

„Încă încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, dar știm că nu suntem singurii cărora li s-a întâmplat acest lucru

Îngrijorarea este dacă contul meu a fost compromis, iar banca nici măcar nu m-a sunat. Nu am auzit nimic de la nimeni”, a explicat Darren James pentru CNN.

Banca a recunoscut greșeala, însă declară că situația s-a remediat mai repede decât a declarat miliardarul „de ocazie” în presă. Astfel, purtătorul de cuvânt al Chase Bank, Amy Bonitatibus, a declarat că problema a fost rezolvată la doar o zi distanță, și că în acest moment toate conturile arată soldurile corecte.

Oamenii care cheltuiesc bani depuși din eroare în conturile lor bancare pot fi obligați să returneze fondurile, chiar să plătească taxe sau să fie acuzați de infracțiuni.

Un astfel de caz s-a înregistrat în Pennsylvania în urmă cu doi ani, când o familie a primit din greșeală în contul bancar suma de 120.000 de dolari din partea băncii. Cuplul a ajuns să aibă probleme cu legea după ce aceștia au cheltuit repede o mare parte din bani, în loc să contacteze autoritățile.

Cookies