Mila, micuța dezinvoltă din Kiev care a apărut în fața jurnaliștilor, fericită că vede oameni după prea multe zile în buncăr

07 mart. 2022
49727 afișări
Mila, micuța dezinvoltă din Kiev care a apărut în fața jurnaliștilor, fericită că vede oameni după prea multe zile în buncăr
Mila, micuța dezinvoltă din Kiev care a apărut în fața jurnaliștilor, fericită că vede oameni după prea multe zile în buncăr. Sursa foto: Facebook/ Vitalie Cojocari

O fetiță de 7 ani, numită Mila, din Kiev a apărut în fața jurnaliștilor care-l așteptau pe Klaus Iohannis și i-a întrebat „ce faceți băieți?”. Jurnalistul Vitalie Cojocari i-a aflat povestea în cinci minute și a decis să o facă publică. Reacția pe care a avut-o micuța Mila, în momentul în care a aflat că pe șeful statului român îl cheamă Klaus, este neprețuită.

Mila, micuța dezinvoltă din Kiev care a apărut în fața jurnaliștilor

Micuța, în vârstă de 7 ani din Kiev, a apărut în fața jurnaliștilor și nu s-a lăsat intimidată nici de ei și nici de camere. Fetița dezinvoltă i-a întrebat în ucraineană „ce faceți, băieți?” / „що ви робите хлопці?”.

Vitalie Cojocari declară că, alături de ceilalți jurnaliști, așteptau delegația oficială, în frunte cu Președintele României.

Însoțitorii fetiței i-au povestit jurnalistului de la Euronews România că Mila avea nevoie să interacționeze cu oameni, după ce petrecuse mai multe zile în adăpost. Cea mică avea nevoie să vorbească, iar Vitalie a stat cu ea la povești.

La scurt timp după ce s-au cunoscut, Mila i-a dat jurnalistului român să bea din sucul ei, chiar l-a îndemnat și i-a spus că băutura este dulce. Fetița a fost atât de convingătoare, încât Vitalie nu a putut să o refuze, spune el.

„Mila era convingătoare, iar când un copil care vine de la război îți dă să bei din sucul ei… Nu știu cum să vă zic, dar nu poți refuza! Acum știu din experiență.”, a declarat Vitalie Cojocari într-o postare pe Facebook.

Klaus Iohannis: Moș Crăciun pentru Mia

Fetița s-a amuzat copios în momentul în care a aflat numele Președintelui României: Klaus. Iată și de ce: cea mică a spus că așa îl cheamă și pe Moș Crăciun (Ded Moroz) și s-a dus direct la el ca să-i ceară ciocolată.

În momentul în care Iohannis a început să vorbească în fața jurnaliștilor, fetița a stat și a ascultat cuminte, fără să mai întrerupă discursul, așa cum a procedat cu jurnaliștii „ce faceți, băieți?”. Mila se uita la explicațiile date de Moș Crăciun.

Cât aștepta în fața delegației oficiale, micuța dezinvoltă „s-a interesat doar un pic” de camera pe care o avea un pompier, pentru a realiza fotografii, iar apoi a plecat în cortul ei.

Încă nu primise ciocolata pe care și-o dorea, iar jurnaliștii erau pregătiți să plece la magazin. La scurt timp, o persoană din delegația președintelui a intrat în cortul în care se afla fetița, dar n-a intrat cu mâinile goale ci cu o cutie de Kinder.

Mai târziu au apărut și poze pe contul lui Klaus Iohannis: președintele a intrat în cortul cu refugiați în care se afla și cea mică, iar Mila l-a îmbrățișat pe…Moș Crăciun.

Mai jos, lăsăm o poză cu Mila, alături de prietenul ei, Vitalie Cojocari:

Cookies