Mii de turişti petrec minivacanţa de 1 Decembrie în staţiunile de pe Valea Prahovei

de:
30 nov. 2016
0 Afișari
Mii de turişti petrec minivacanţa de 1 Decembrie în staţiunile de pe Valea Prahovei

Operatorii din turism anunţă că cei care nu şi-au făcut rezervări la munte încă mai găsesc camere în hoteluri, pensiuni şi vile, scrie news.ro.

Câteva mii de turişti au ajuns deja, miercuri, în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece minivacanţa de 1 Decembrie. Numeroase pensiuni şi vile au pregătit oferte speciale pentru această perioadă, care includ cină tradiţională la foc de tabără, cu vin fiert şi ţuică fiartă.

Preţurile pentru cazare pornesc în această perioadă de 80 de lei pentru o cameră dublă şi ajug la peste 200 de euro în hotelurile de lux.

Autorităţile locale au pregătit manifestri dedicate zilei de 1 Decembrie. Astfel, Primăria Sinaia îi invită pe localnici şi pe turişti la „un moment de bucurie naţională” în ziua de 1 Decembrie, când la Sinaia se vor organiza o expoziţie tehnică de luptă, exerciţii demonstrative de evacuare-salvare pregătite de către instructorii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan „Regele Carol I” Sinaia, paradă militară, slujbă religioasă şi depunere de coroane de flori. Participanţii la manifestări vor primi steguleţe, insigne şi cocarde tricolore.

Turiştii care ajung de miercuri la Sinaia au ocazia de a vizita Trenul Regal, care soseşte în Gara Regală din Sinaia miercuri după amiază, la ora 15.47. După ceremonia oficială de primire, începând cu ora 16.00 şi până la ora 18.30 publicul poate vizita Trenul Regal.

Drumul naţional 1 este aglomerat, miercuri, pe sensul de urcare către munte, în condiţiile în care turiştii continuă să se îndrepte către staţiunile de pe Valea Prahovei şi din judeţul Braşov.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zona localităţii prahovene Nistoreşti şi în dreptul oraşului Comarnic, precum şi în dreptul staţiunilor Sinaia, Buşteni şi Azuga, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, coloanele de maşini întinzându-se pe câţiva kilometri.

Cookies