Mii de tone de deşeuri infestează Capitala

de:
16 nov. 2010
10 Afișari
Mii de tone de deşeuri infestează Capitala

Poliţişti din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descoperit în luna iunie a acestui an că Bartic şi Constantin Furtună, director commercial la “Petromar”, au abandonat în curtea firmei 60 de kilograme de mercur, 100 de tone de deşeuri infestate cu arsenic şi alte peste 2.000 de tone de substanţe toxice, scrie adevarul.ro.

La sfârşitul lui octombrie, alte 60 de tone de deşeuri foarte nocive au fost găsite abandonate în apropiere de comuna Albeşti, din judeţul Ialomiţa. Administratorul, Nelu Găină, a fost şi el arestat preventiv.

Cu toate că procurorii şi-au făcut treaba în privinţa vinovaţilor, nicio autoritate nu s-a ocupat de neutralizarea substanţelor. Reprezentanţii Gărzii de Mediu recunosc faptul că aceste resturi industriale, depozitate în saci rupţi sau butoaie ruginite, sunt foarte periculoase pentru locuitorii din zonă, dar dau din umeri când vine vorba de găsirea unei soluţii pentru colectarea lor.

Şeful de la Garda de Mediu a explicat că cea mai bună metodă de a scăpa de aceste substanţe ar fi distrugerea lor, dar că statul nu are deocamdată bani pentru asta.

Cookies