Mii de şoferi fericiţi: de azi, scapă de hingherii de maşini

de:
31 ian. 2012
0 Afișari
Mii de şoferi fericiţi: de azi, scapă de hingherii de maşini

Contractul de ridicare a maşinilor, încheiat între administraţia locală a Sectorului 2 şi firma Supercom SA, a fost prelungit printr-un act adiţional în luna noiembrie anul trecut, pe o perioadă de trei luni, după ce anterior mai fusese încă o dată suspendat deoarece expirase.

Primăria Sectorului 2 a organizat, în ultima jumătate de an, două licitaţii pentru atribuirea serviciului de ridicări auto unui nou operator însă, după cum susţin reprezentanţii administraţiei locale, nu s-a prezentat niciun ofertant.

„Au fost organizate două licitaţii în lunile august şi octombrie dar nu s-a prezentat nicio ofertă. Contractul cu Supercom SA a fost prelungit, până pe data de 31 ianuarie 2012, printr-un act adiţional aprobat în şedinţa de Consiliu Local din luna noiembrie 2011”, a declarat Aurel Dobrilă, directorul general al Poliţiei Locale Sector 2.

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a mai fost sistată şi în luna septembrie 2011 tot pentru că nu a fost găsită o firmă care să ia locul Supercom SA.

Supercom ridică, lunar, câte 1.000 de maşini de pe străzile din Sectorul 2

Potrivit datelor centralizate de Poliţia Locală, anul trecut, au fost ridicate de pe străzile Sectorului 2 un număr de 11.900 de autoturisme, ceea ce înseamnă aproape 1.000 de maşini pe lună. În acelaşi interval, Serviciul de Circulaţie a aplicat şoferilor indisciplinaţi circa 6.200 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1,42 milioane de lei.

Pentru a-şi recupera autoturismele ridicate, şoferii trebuie să plătească aproximativ 750 de lei.

În vara anului trecut, primarul Neculai Onţanu anunţa că intenţionează să diminueze cu 40% taxele de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum deoarece nu a fost găsit un operator care să practice noile tarife.

Serviciul de ridicări auto este prestat, pe raza Sectorului 2, de firma SC Supercom SA, controlată de familia Ciuclea. Fostul senator PSD Ilie Ciuclea este acum adjunctul primarului Onţanu la şefia UNPR Bucureşti.

Cookies