Mii de profesori se adună azi în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Urmează marș de protest și restricții rutiere

09 iun. 2023
186 Afișari
Mii de profesori se adună azi în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Urmează marș de protest și restricții rutiere
Mii de profesori se adună azi în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Urmează marș de protest și restricții rutiere. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profesorii continuă greva și se adună pentru a patra oară în fața Guvernului. Liderii sindicali anunță că 20.000 de persoane vor participa la marșul din centrul Capitalei. Brigada Rutieră anunță restricții de trafic, vineri, 9 iunie 2023, în urma protestului organizat de cadrele didactice.

Profesorii ies în stradă pentru a patra oară. Brigada Rutieră anunță restricții de trafic în urma protestului

Cadrele didactice vor veni din toată țara cu autocarele. Aceștia vor ajunge după ora 9:30 în alveola de pe strada Ion Mincu. La ora 11:00 sunt așteptați în Piața Victoriei, unde vor rămâne până la ora 12:30. De aici vor pleca în marș către Palatul Cotroceni, pe traseul Bulevardul Nicolae Titulescuurcare Pod Basarabstrada GrozăveştiBulevardul Geniuluistatuia Leu.

Profesorii vor rămâne la Palatul Cotroceni până la 16:00.

Până în acest moment, profesorii nu au fost mulțumiți de negocierile făcute, Guvernul oferindu-le o majorare salarială de 1.000 de lei brut pentru cadrele didactice și promisiunea că până în 2026 debutanții vor ajunge sa câștige salariul mediu brut pe economie.

Aceștia cer adoptarea unui act normativ prin care să aibă garanția că debutanții vor câștiga salariul mediu brut și mai repede, nu eșalonat sau în trei tranşe.

Ministrul Educației a transmis că dacă până vineri nu se reiau cursurile, anul școlar se va prelungi și examenele se vor decala. Încheierea situației școlare pentru elevii din clasele terminale s-a prelungit până pe 13 iunie.

Totodată, probele de competență la examenul de Bacalaureat, care ar fi trebuit să înceapă luni, vor fi organizate cu două zile mai târziu, între 14 – 23 iunie. Deocamdată, probele scrise pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a nu se modifică, a transmis Antena3.ro.

Restricții de trafic anunțate de Brigada Rutieră

Poliția a transmis că pe durata protestului vor exista restricții de trafic.

Începând cu ora 10:00, în Piața Victoriei se va resistematiza traficul rutier, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului. Pe Bd. Aviatorilor se va circula doar către Bd. Lascăr Catargiu. Se va restricționa traficul gradual pentru parcarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor.

Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi pentru autovehiculele de intervenție.

Brigadara Rutieră a Capitalei a transmis că după debarcarea participanților, autocarele vor fi direcționate către Splaiul Independenței pentru staționarea acestora:

După debarcarea participanților, sub îndrumarea polițiștilor rutieri, autocarele vor fi direcționate pentru a fi parcate pe Splaiul Independenței, segmentul cuprins între Pod Grozăvești și Pod Cotroceni, sensul către Pod. Cotroceni, benzile I și II de circulație. În funcție de numărul participanților, Brigada Rutieră va adopta măsuri de restricționare a traficul rutier în dinamică astfel încât fluența și siguranța participanților la traficul rutier să nu fie afectată transmite Brigada Rutieră a Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies