Mii de oameni s-au vaccinat în București, în weekendul maraton, mai puțin Nicușor Dan. Reacția primarului, întrebat dacă este antivaccinist

01 nov. 2021
171 Afișari
Mii de oameni s-au vaccinat în București, în weekendul maraton, mai puțin Nicușor Dan. Reacția primarului, întrebat dacă este antivaccinist
Mii de oameni s-au vaccinat în București, în weekendul maraton, mai puțin Nicușor Dan. Reacția primarului, întrebat dacă este antivaccinist

Ritmul vaccinării s-a mai redus în București, în al doilea weekend de vaccinare, însă se menține la un nivel ridicat. Față de primul weekend din octombrie, când s-au vaccinat peste 33.000 de persoane, în al doilea final de săptămână s-au vaccinat puțin peste 17.000 de oameni. Primarul Capitalei Nicușor Dan nu s-a vaccinat nici în al doilea weekend de maraton.

Mii de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în ultimele trei zile în București. Începând de vineri dimineață până duminică seara, în centrele implicate în maratonul de weekend din Capitală s-au vaccinat 17.192 de persoane. Au fost deschise non-stop șase centre de vaccinare: Romexpo, Circul Metropolitan, Clubul Seniorilor, Liberty center/Sf. Andrei, Palatul Copiilor și Biblioteca Națională.

Cei mai mulți au ales vaccinarea la Romexpo – 3.519, apoi Palatul Copiilor – 3.500, Circul Metropolitan – 2.205 și Cora Pantelimon – 2.104. Au urmat centrele de vaccinare de la Lunca Cernei – 1.771, Park Lake – 1.650, Sf. Andrei – 1.547 și Mall Vitan – 896.

În weekendul precedent, peste 33.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, la Maratonul vaccinării din București, care a avut loc de vineri și până luni, la ora 8.00.

Până la finalul anului, în weekend vor fi organizate maratoane de vaccinare anti-COVID în fiecare sector al Capitalei, unde vor fi centre de vaccinare care vor avea program prelungit până la miezul nopții.

Primarul Capitalei nu se grăbește să se vaccineze

Nicușor Dan nu s-a vaccinat nici în al doilea weekend de maraton organizat în București de autoritățile locale.

Primarul general a promis că va anunța când se va vaccina, însă nu a făcut-o încă pentru că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus. Edilul a susținut, într-un interviu acordat duminică la PrimaTv, că se va vaccina, întrucât este un om care vine din mediul academic și are încredere în ştiinţă.

Întrebat dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement, în emisiunea Insider Politic.

„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus, mi-a adus fetiţa de la grădiniţă. Sunt cam cinci-şase luni de atunci. Mă voi vaccina şi în momentul în care mă voi vaccina o să aflaţi”, a afirmat Nicuşor Dan în emisiunea difuzată de Prima TV.

Nicușor Dan a avut COVID-19 în mai 2021 și, din acel moment, primarul general nu s-a vaccinat. În prima sa declarație legată de motivele pentru care nu s-a vaccinat, el a spus că nu a avut timp fizic să-și verifice nivelul de anticorpi care să-i arate dacă mai are imunitate sau nu. În cazul în care primarul general deține un certificat verde, acesta i-ar expira în noiembrie, la 180 de zile de la trecerea prin boală.

 

Cookies