ZECI de MII de oameni au protestat în Bucureşti şi în ţară faţă de LEGEA GRAŢIERII UPDATE VIDEO

de:
29 ian. 2017
0 Afișari
ZECI de MII de oameni au protestat în Bucureşti şi în ţară faţă de LEGEA GRAŢIERII UPDATE VIDEO

UPDATE PROTESTE BUCUREŞTI 21:40 – „Cu ordonanţa ne fură speranţa”. Demonstranţii au plecat din Piaţa Victoriei

Zeci de mii de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Victoriei, cerând demisia Executivului. Protestatarii au scandat: „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi” şi „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”.

Demonstranţii au mai scandat: „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, „Hoţii”,”Iliescu lângă Vişinescu”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA să vină să vă ia”.

Manifestanţii, al căror număr depăşea la un moment dat 40.000, s-au îndreptat spre sediul Guvernului, după un marş care a urmat traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – sediul CNA – Ministerul Justiţiei – Calea Victoriei – sediul Avocatului Poporului – din nou Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei. Protestul a început la ora 17.00, când s-au strâns câteva sute de oameni în Piaţa Universităţii. Numărul lor a crescut rapid la câteva mii. Bulevardul Magheru a fost ocupat, în ciuda apelului făcut de jandarmi la megafon pentru ca demonstranţii să lase circulaţia liberă.

UPDATE PROTESTE BUCUREŞTI. Peste 40.000 de oameni care protestează în Centrul Capitalei au ajuns, cu puţin timp în urmă, în Piaţa Victoriei, blocând circulaţia în faţa sediului Guvernului. Demonstranţii cer demisia Executivului şi scandează: „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi” şi „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”.

 

PROTEST BUCUREŞTI.  Demonstranţii scandează: „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, „Hoţii”,”Iliescu lângă Vişinescu”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA să vină să vă ia”.

PROTEST BUCUREŞTI UPDATE.  Aproximativ 40.000 de manifestanţi se îndreaptă spre sediul Guvernului, după un marş care a urmat traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – sediul CNA – Ministerul Justiţiei – Calea Victoriei – sediul Avocatului Poporului, revenind apoi în Piaţa Universităţii. Protestul a început la ora 17.00, când s-au strâns câteva sute de oameni în Piaţa Universităţii. Numărul lor a crescut rapid la câteva mii. Bulevardul Magheru a fost ocupat, în ciuda apelului făcut de jandarmi la megafon pentru ca demonstranţii să lase circulaţia liberă.

Ulterior, manifestanţii, au pornit în marş spre Piaţa Unirii, numărul lor crescând continuu. Ei au ajuns apoi la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), unde au scandat: „Aţi minţit poporul cu televizorul”.

UPDATE 19:40 – Manifestanţii au ajuns din nou în Piaţa Universităţii

Circa 25.000 de manifestanţi se îndreaptă, la această oră, pe Calea Victoriei, spre Piaţa Universităţii, după un marş care a pornit chiar din acest punct, a ajuns la Piaţa Unirii, apoi la sediile Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Ministerului Justiţiei, unde protestatarii au scandat „Aţi minţiti poporul cu televizorul” şi „Demisia”.

Când au ajuns în apropierea sediului Avocatului Poporului, manifestanţii au scandat „Ciorbea, demisia!”. Lead [lead]: Text articol [details]: O coloană de circa 8.000 de manifestanţi a pornit, iniţial, din Piaţa Universităţii, numărul participanţilor la proteste crescând pe parcursul marşului.

UPDATE 19:11 – Manifestanţii, la Ministerul Justiţiei: „Jos Iordache”, „Demisia”, „Hoţii”

Coloana celor peste 25.000 de manifestanţi care a pornit în urmă cu aproximativ o oră din Piaţa Universităţii a ajuns la sediul Ministerului Justiţiei. Demonstranţii scandează „Jos Iordache” şi „Demisia”. Protestatarii au ajuns în marş, de la Piaţa Universităţii la Piaţa Unirii, apoi în faţa sediului Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), unde au scandat: „Aţi minţit poporul cu televizorul”. Ei nu au stat prea mult în faţa intrării în sediul CNA, păzită de opt jandarmi, şi şi-au continuat drumul spre Ministerul Justiţiei.

PROTEST BUCUREŞTI. Circa 30.000 de oameni protestează în Capitală faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Manifestanţii se îndreaptă pe Calea Victoriei, spre Piaţa Universităţii, după un marş care a pornit chiar din acest punct, a ajuns la Piaţa Unirii, apoi la sediile Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Ministerului Justiţiei, unde protestatarii au scandat „Aţi minţiti poporul cu televizorul” şi „Demisia”.

Când au ajuns în apropierea sediului Avocatului Poporului, manifestanţii au scandat „Ciorbea, demisia!”.

Protestatarii afișează pancarte cu mesaje precum: „Mandatați să reprezentați, nu să abuzați”, „Grup infracțional, treci la tribunal”, „NU grațiere, DA școli și spitale”, „Referendum”, „STOP Corupției”, „Fără penali la guvernare”, „Dragnea distruge România”.

De asemenea, ei strigă „Jos penalii!”, „PSD, ciuma roșie”.

Totodată, manifestări sunt anunţate duminică seară şi în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda şi Vâlcea.

Pe Facebook este anunţată şi o manifestaţie pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în faţa Ministerului Justiţiei, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonanţele din justiţie.

„Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justiţiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţă celor care se prefac că dezbat.Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participa Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ.Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cookies