Mii de mașini abandonate, descoperite în Sectorul 6. Câte au fost ridicate de Poliția Locală până acum

05 iul. 2021
446 Afișari
Mii de mașini abandonate, descoperite în Sectorul 6. Câte au fost ridicate de Poliția Locală până acum

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat luni, pe pagina personală de Facebook, bilanțul mașinilor abandonate pe teritoriul Sectorului 6 dar și câte mașini au fost ridicate de autorități după ce proprietarii nu au răspuns la somațiile primăriei.

Ciprian Ciucu a publicat, luni, pe contul său de Facebook, cifrele primelor șase luni din campania de ridicare a mașinilor abandonate din Sectorul 6. Această inițiativă a pornit în luna ianuarie a acestui an, din ordinul edilului, și a fost efectuată în colaborare cu Poliția Locală, care s-a ocupat de identificarea, somarea și, după caz, ridicarea automobilelor abandonate, aflate în stare vizibilă de degradare.

Câte mașini abandonate au fost identificate în Sectorul 6 în acest an

Astfel, potrivit lui Ciprian Ciucu, este vorba despre nu mai puțin de 3.466 de automobile părăsite ce au fost identificate în acest an. Dintre acestea, proprietarii a 1400 de automobile și-au ridicat vehiculele cu pricina după cele trei somații obligatorii. Primarul de sector a subliniat faptul că legislația în vigoare este una indulgentă, că este nevoie de 3 somații, una la 6 luni, una la 10 zile și alta la 5 zile înainte de ridicarea vehiculului.

„Din ordinul meu, din ianuarie 2021 și până acum Poliţia Locală a identificat și somat proprietari ai 3466 de automobile, în stare de degradare, abandonate pe domeniul public.

Dintre acestea au fost ridicate de pe domeniul public chiar de către proprietari, după cele 3 somații obligatorii, un numărde 1400 de automobile.

Legea este extrem de indulgentă, e nevoie de 3 somații consecutive de 6 luni + 10 zile + 5 zile pentru ca Primăria să le poată lua de pe domeniul public.”, a scris pe Facebook Ciprian Ciucu.

De asemenea, 190 de automobile ce erau abandonate au fost repuse în circulație.

Câte mașini părăsite au ridicat autoritățile în Sectorul 6

Primarul de sector a declarat că Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU Sector 6) a ridicat aproximatv 50 de mașini. Numărul putea să fie mai mare, spune edilul, însă o mare parte a automobilelor nu au primit încă numărul de 3 somații obligatorii prin lege, Multe persoane își ridică mașinile în ultimele 15 zile dinainte ca autoritățile să fie nevoite să intervină, potrivit lui Ciucu. Primarul sectorului 6 a precizat și că semnează în jur de 30 de dispoziții de ridicare în fiecare săptămână.

„ADPDU Sector 6, prin noul serviciu pe care l-am creat, a ridicat relativ puține mașini pentru că nu am semnat eu dispoziții de ridicare pentru că nu au împlinit sorocul legal de 6 luni + 15 zile, deci ADP a ridicat undeva la 50 de mașini. Mulți le ridica în ultimele 15 zile și chiar dacă eu semnez dispozițiile ridicare, ele sunt luate de către proprietari.

Restul sunt în lucru și aștept să le vină rândul, acum semnez săptămânal cca. 30 de dispoziții de ridicare și ritmul va crește și vom mai elibera din domeniul public.”, a mai scris Ciprian Ciucu pe profilul său de Facebook.

Cookies