Mii de mame din București așteaptă stimulentul pentru nou-născuți. Nicușor Dan promite că se va ajunge la zi cu plățile

11 iun. 2021
3653 Afișari
Mii de mame din București așteaptă stimulentul pentru nou-născuți. Nicușor Dan promite că se va ajunge la zi cu plățile

În București, peste 15.000 de mame așteaptă stimulentul pentru nou-născuți. Banii nu au mai fost dați de opt luni de municipalite, dar Nicușor Dan spune că situația nu este așa gravă și că se va ajunge la zi cu plățile până în toamnă.

Echipa „Inspectorul Pro” a cerut şi explicaţii la cabinetul primarului. Nicusor Dan spune că situaţia nu este chiar atât de gravă.

Primarul Capitalei a promis că restanțele vor fi achitate până la toamnă. Astfel de ajutoare pentru mame acordă și alte primării din țară, dar Bucureștiul oferă suma cea mai mare. Din această cauză, primarul propune ca în viitor acești bani să ajungă doar la familiile cu o situație materială precară.

Administraţia din Bucureşti şi-a asumat acum 4 ani, să dea fiecărei mame care naşte câte 2.500 de lei.

Reporter: „Mămicile spun că din septembrie-octombrie nu au mai primit aceşti bani.”
Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Nu, nu! Vă asigur că am păstrat ritmul pe care l-am găsit de la administrația precedentă. Suntem cu 3-4 luni întârziere la nou-născuţi.”

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială a municipalităţii îl contrazice, însă.

„Septembrie este ultima lună în care s-a plătit stimulentul pentru nou-născuţi, urmând ca la finalul lunii iunie să încercăm plata dosarelor depuse în luna octombrie 2020”, spune Cosmina Simiean, director al DGAS Bucureşti.

Adică opt luni de întârziere şi nu patru, cum spune primarul.

În total, 15.000 de mame mai au de aşteptat. Probabil că până la toamnă, spune primarul, pentru că efortul bugetar este de 4 milioane de lei pe lună.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Am reuşit să mai plătim din datorii, deci treptat o să ajungem la zi undeva în toamnă.”

Din această cauză, Nicusor Dan vrea să pună condiţii: banii să nu mai fie acordaţi tuturor, ci doar acelor mame care au o situaţie financiară precară.

Nicușor Dan a făcut precizări

În cursul zilei de vineri Nicușor Dan a făcut, pe pagina sa de Facebook, o precizare cu privire la stimulentul pentru nou-născuți.

Am plătit zilele trecute ajutorul pentru nou-născuți, pentru mai multe luni restante.

În acest moment, avem restanțe la ajutorul pentru nou-născuți și ajutorul pentru femei însărcinate, pe lunile martie, aprilie și mai. Reușim să însănătoșim bugetul în ritmul pe care ni-l permit încasările și până la sfârșitul anului vom fi la zi.

Mulțumesc familiilor care beneficiază de aceste plăți pentru înțelegere și le asigur că Primăria Capitalei are toată determinarea să aducă la zi plățile care li se cuvin.

Cookies