Mii de lavande, plantate în Sectorul 4 al Capitalei. Totul Verde SA, compania primăriei, spune că este planta preferată de romanii și egiptenii antici: fără dăunători, trăiește 40-50 de ani

23 nov. 2021
1247 Afișari
Mii de lavande, plantate în Sectorul 4 al Capitalei. Totul Verde SA, compania primăriei, spune că este planta preferată de romanii și egiptenii antici: fără dăunători, trăiește 40-50 de ani
Mii de lavande, plantate în Sectorul 4 al Capitalei. Totul Verde SA, compania primăriei, spune că este planta preferată de romanii și egiptenii antici: fără dăunători, trăiește 40-50 de ani

După ce primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a plantat săptămâna trecută mii de tei, acum a venit rândul Sectorului 4 să demareze o operațiune asemănătoare, dar cu lavande. Vreo cinci mii de astfel de plante vor fi plantate în Sectorul 4 al Capitalei. Totul Verde SA, compania primăriei, spune că este planta preferată de romanii și egiptenii antici, nu are dăunători naturali și trăiește 40-50 de ani.

Mii de lavande în S4. Totul Verde SA, compania Primăriei Sectorului 4, spune că  a reluat recent campania de plantare a lavandei în Sectorul 4 în interesecții, grădini ori amenajări. Cu toate că acest lucru se poate face și în primăvară, se pare că toamna, în lunile octombrie-noiembrie, ar fi totuși cel mai bine.

Mii de lavande plantate în acest an în Sectorul 4

Peste 8.000 de lavande vor fi plantate doar în acest an sectorul condus de primarul Daniel Băluță. Astfel, doar în luna aprilie a acestui an, muncitorii companiei Totul Verde. SA au dat startul lucrărilor de plantare a plantelor de lavandă prin tot sectorul 4 al Capitalei, reușind să sădească peste 3.000 de puieți de lavandă pe spațiile verzi.

Acum, în toamnă, acțiunea a fost reluată și vor mai fi plantate alte 5.000 astfel de plante care ar avea numeroase beneficii și niciun dăunător natural. Totuși, probabil că multe dintre ele vor fi furate și vândute apoi la colț de stradă.

Planta preferată la romanilor și egiptenilor antici, spune compania primăriei

Recent, s-a reluat acțiunea de plantare de lavande, o plantă despre care compania Totul Verde SA spune că deși poate fi plantată și primăvara, cea mai indicată perioadă este toamna, în lunile octombrie – noiembrie. Motivul ar fi acela că în condiții de iarnă planta ar fi ajutată să se prindă. Mai mult, ar rezista fără probleme 40-50 de ani, nu ar avea dăunători naturali și ar fi fost planta preferată de romanii și egiptenii antici. De asemenea, ar avea un efect calmant, atât prin parfum, cât și prin vizualul pe care îl oferă.

Lavanda are frunze veșnice, chiar și iarna, de obicei frunzele sunt verde-argintiu, dar sunt și soiuri cu frunze verzi sau argintii. Ating maturitatea în 2-5 ani, și pot trăi fără probleme 40-50 de ani. Este o plantă nepretențioasă, care nu necesită îngrijire deosebită, rezistă la secetă și nu are dăunători.

Lavanda plantată în grădină, necesită doar tunderea tijelor florale, în perioada de înflorire sau imediat după. Pe lângă asta, lavanda are și efect calmant, atât vizual cât și prin parfumul său. Acțiunile de plantare a plantei preferate de către romanii și egiptenii antici se desfășoară la nivelul întregului sector 4. În cadrul campaniei se vor planta circa 5.000 de bucăți în grădini, intersecții ori amenajări, transmite compania Totul Verde SA.

Unde vor fi amplasate aceste plante

Primăria Sector 4 mai spune că aceste lucrări au fost deja demarate în intersecția Eroii Revoluției, zona Fântâna Florilor – Nițu Vasile – bulevardul Obregia, șoseaua Olteniței – Orășelul Copiilor, șoseaua Giurgiului – grădinile blocurilor de lângă parcul Flamura, Piața Sudului – Big.

Mai mult, înainte de plantare, zonele alese au fost curățate, mai ales de frunzele căzute în această perioadă. În viitorul apropiat vor urma alte adrese din sectorul 4, în Vitan Bârzești, Luică, Olteniței, și Brâncoveanu.

Lavanda este cunoscută nu doar pentru culoarea și parfumul ei, ci este o adevărată minune a naturii prin calitățile ei insecticide, dar și terapeutice, mai anunță primăria.

Cookies