Mii de intervenții în prima zi a anului 2023. Poliția Română a intervenit la peste 3.000 de sesizări în București și restul țării

02 ian. 2023
155 Afișari
Mii de intervenții în prima zi a anului 2023. Poliția Română a intervenit la peste 3.000 de sesizări în București și restul țării
Mii de intervenții în prima zi a anului 2023. Poliția Română a intervenit la peste 3.000 de sesizări în București și restul țării | Sursă foto: Agerpres

Agenții din cadrul Poliției Române au avut o primă zi a anului extrem de ocupată. Polițiștii au intervenit la peste 3.000 de sesizări făcute duminică, 1 ianuarie 2023.

Mii de intervenții în prima zi a anului 2023

În prima zi din 2023 polițiștii au intervenit 3.488 de evenimente. Dintre acestea, 3.119 au fost sesizate prin intermediul numărului unic de urgență 112.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a informat, printr-un comunicat de presă, că în urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 2.800 de sancțiuni contravenționale oamenilor ce au încălcat legea.

Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate în prima zi a noului an a fost de circa 1.400.000 de lei.

În total, cei 9.000 de agenți ce au acționat în București și restul tării au constata 919 infracțiuni. De asemenea, 136 de persoane au fost surprinse în flagrant delict.

Pe lângă asta, forțele de ordine au depistat 9 persoane ce erau urmărite la nivel național sau internațional.

Peste 300 de permise de conducere, retrase într-o singură zi

Nici polițiștii rutieri nu au stat degeaba pe 1 ianuarie. Conform comunicatului transmis de IGPR un total de 306 permise de conducere au fost retrase de către polițiști în București și restul țării. Pe lângă acestea, au fost reținute și 74 de certificate de înmatriculare.

În total, au fost constatate 105 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune, transmite IGPR.

Acțiunile polițiștilor vor continua și astăzi, având în vedere că mare parte din oameni se întorc acasă din minivacanța de Crăciun și Revelion.

Șoferii sunt sfătuiți să se informeze de starea drumurilor înainte de a pleca la drum. De asemenea, aceștia sunt rugați să se asigure că mașinile sunt echipate corespunzător pentru această perioadă din an.

Cookies