ARHIVA B365

Mii de fotografii ale copiilor de grădiniţă, postate pe internet, FĂRĂ acordul părinților

Fotografiile a mii de copii din grădiniţele din Capitală au fost publicate pe internet, fără acordul sau ştiinţa părinţilor. Toate sunt grupate pe un site obscur, al unei firme aproape fantomă, dar abonată la banii publici, pentru că toată afacerea a fost finanţată de Primăria Sectorului 5, scrie antena3.ro.

Pe o pagină de internet, sunt poze cu copii din 64 de grădiniţe. Jumătate din cele din Capitală. Patronul a intrat în atenţia procurorilor, care ar putea deschide o anchetă de pedofilie.

Firma are monopol pe tot sectorul 5, iar banii vin de la primărie, în funcţie de cât de mulţi copii sunt fotografiaţi.

La o medie de 2.000 de lei pe lună pentru fiecare unitate de învăţământ, firma câştigă, doar de la sectorul 5, cel puţin 240.000 de lei pe an, pentru nişte poze despre care părinţii nu ştiu nimic.

Firma este ca o fantoma. Pe pagina oficială nu apare niciun număr de telefon la care să sune părintele. Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma are ZERO angajaţi. Iar în grădiniţe, nu vine patronul să facă poze, ci un colaborator trimis de el.

Speriată de întrebare, directoarea grădiniţei a chemat echipa de intervenţii de la poliţia locală. De patronul site-ului n-a dat nici ea, nici noi.

Inspectorii şcolari se spala pe maini de aceasta afacere şi arată cu degetul către primaria sectorului cinci. Cei de la primărie nu au vrut sa comenteze nimic. Scandalul foto a ajuns pe mâna procurorilor de la crimă organizată. Patronul firmei care a facut afaceri cu gradiniţele este anchet pentru fotografierea ilegală a unui minor, fără acordul părinţilor. Riscul este că aceste poze pot fi folosite pentru pornografia infantilă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button