Mii de familii din București cer să dârdâie o lună în plus, de teama facturilor mărite la termoficare

13 oct. 2021
685 Afișari
Mii de familii din București cer să dârdâie o lună în plus, de teama facturilor mărite la termoficare
Mii de familii din București cer să dârdâie o lună în plus, de teama facturilor mărite la termoficare

Termoenergetica a anunțat încă de aseara că a încărcat în proporție de 80% punctele de termoficare din București. Totuși, mii de familii din Capitală cer să dârdâie o lună în plus, de teama facturilor mărite la termoficare. Decizia a fost

Nici nu a început bine frigul în București și deja mii de blocuri din Capitală au probleme cu termoficarea, potrivit unei liste publicate de Termoenergetica miercuri dimineață. Mai mult, de teama facturilor uriașe, 20% dintre asociațiile de proprietari din București cer amânarea cu o lună a furnizării căldurii. Decizia a fost luată la nivel de asociație de proprietari de fiecare scară în parte.

S-ar putea să te intereseze și Cine poate lua ajutor de încălzire în București. Ai aici condițiile și documentele de completat, plus reminder: ultima zi să te înscrii pentru bani de la Primărie e vineri, 15 octombrie

Frica de facturi este mai mare decât frica de îngheț în București

Mii de familii din București, adică vreo 20% dintre blocurile racordate la sistemul centralizat de termoficare, au ales, voit, să dârdâie o lună în plus. Aceștia preferă să stea în frig, decât să plătească facturi la căldură din octombrie. Ei vor începe să primească căldură de abia din luna noiembrie.

Oricum, situația nu este prea roz nici la cei care au acceptat, deoarece în momentul de față încălzirea locuințelor din București se face într-un mod deficitar, după ce două CET-uri din Capitală nu funcționează. De asemenea, tot de luna viitoare vor începe compensările facturilor la energia termică după promulgarea legii privind consumatorii vulnerabili.

În prezent, cel puțin 60.000 de oameni din Sectorul 6 nu au în prezent apă caldă și căldură, asta după ce CET Vest Energo a oprit alimentarea pe motiv că nu mai are gaz cu care să pornească turbinele. Problema ar fi provocată tot de PMB, care nu și-a respectat promisiunile și nu a mai plătit facturile de luni de zile.

Vezi mai multe pe acest subiect în materialul despre cei 60.000 de de bucureșteni din Militari și Preciziei, la un pas să rămână complet fără apă caldă și căldură. Directorul CET Vest Energo: N-am primit banii la timp, n-am putut plăti

Asociațiile de propiretari se plâng că oricum caloriferele sunt mai mult reci

Multe asociații de proprietari care au evitat să primească căldură din octombrie se plâng că oricum caloriferele sunt reci și nu vor beneficia de un confort suplimentar dacă recurg la această măsură acum.

„Avem 26 de grade. Asta e apa din termoficarea blocului. Acum umplem o găleată cu apă. Luăm temperatura, vedem dacă e diferență între ce ne arată contorul RADET și termometrul nostru. Iată, 20,4 grade Celsius”, a explicat Cristian Ban, președinte al unei asociații de proprietari din București pentru digi24.ro.

Directorul Termoenergetica spune că sunt probleme serioase la rețeaua de termoficare din București în prezent, mai ales cu cele două CET-uri închise.

„Grivița și Energo sunt oprite. Este o foarte mare problemă, mai ales pentru sectorul 1. Dar nu putem să lăsăm jumătate din sectorul 6 în frig total. Vom încerca din energia termică din sistem să distribuim peste tot. Asta înseamnă că va fi mai puțin peste tot”, a declarat Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica.

Cookies