Chiliman sparge o sută de mii de euro pe cazări la hoteluri

de:
24 aug. 2011
0 Afișari
Chiliman sparge o sută de mii de euro pe cazări la hoteluri

Instituţia, la care ordonator principal de credite este primarul liberal Andrei Chiliman a dat 34.047 euro, fără TVA, hotelului Lev Or, din strada Occidentului nr.25, de trei stele, printr-un contract atribuit prin negociere directă. Ce anume putea să facă hotelul pentru Direcţia de Asistenţă Socială de banii aceştia este greu de înţeles, având în vedere că o cameră dublă costă doar 50 de euro la preţul afişat pe site, iar o sală de conferinţe 100 de euro, conform tarifelor furnizate de recepţie. Suma ar fi fost, deci, echivalentă cu cazarea pe 680 de nopţi, sau cu închirierea unei săli de conferinţă 340 de zile. Direcţia de Asistenţă Socială menţionează faptul că această cheltuială nu este legată de vreun proiect sau program cu finanţare comunitară.

De asemeni, 54.432 euro, plus TVA, se duc pe cazare la Predeal, în Timişoara şi în Iaşi, de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1, prin programul „ORIZONT 2009”. Mai exact, este vorba de trei contracte atribuite prin negociere directă pentru servicii hoteliere şi restaurant firmelor Marele Volan SRL, Hotel Orizont SRL şi Liberty Promotion SRL Complex Hotelier Eden, în cadrul proiectului „ORIZONT 2009”.

Cele trei companii au în administrare hoteluri de trei stele: Aurelia din Timişoara, Ramada din Iaşi şi Eden din Predeal.  Prin contractele atribuite s-ar asigura cazarea pentru 484 de nopţi în cameră single în hotelul Aurelia (în condiţiile în care hotelul are doar 41 de camere cu totul),  232 de nopţi pentru o cameră dublă la Ramada din Iaşi, respectiv 635 de nopţi la hotelul Eden din Predeal. Asta la preţurile afişate pe site, cu toate că pentru grupuri de obicei se fac reduceri.

Programul “Orizont 2009”, al cărui beneficiar este Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1,presupune creşterea gradului de integrare în muncă a persoanelor cu dizabilitaţi.

Mai exact, cele două milioane de euro se vor duce în dezvoltarea unei întreprinderi sociale pilot formată din 7 ateliere, destinate persoanelor cu dizabilităţi (atelier de croitorie, brutărie, tipografie, spălătorie ecologică, atelier de lumânări etc.). La aceasta se mai adaugă evaluarea competenţelor şi aptitudinilor şi încadararea în muncă, în cadrul celor 7 ateliere, a 60 de persoane cu dizabilităţi, formarea profesională şi dezvoltarea competenţelor a 188 de specialişti din ţară care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei persoanelor defavorizate, dar şi consilierea vocaţională a 450 persoane cu dizabilităţi, în vederea integrării pe piaţa muncii. De asemenea, vor fi înfiinţate 3 centre de evaluare vocaţională (DGASPC Sector 1, DGASPC Sector 6, DGASPC Prahova).

Din valoarea totală a proiectului, de 8.236.364 lei, contribuţia proprie din bugetul Sectorului 1 este de 1.379.936 lei, cheltuielile neeligibile fiind de 435.707 lei.

Training cu cazare de zeci de mii de euro

Nu pot să vă spun, dacă vreţi alte informaţii vă rog să discutaţi cu colegele noastre care se ocupă de proiect. Vă rog, sunaţi în centrală şi cereţi la Strategii şi Proiecte„, a declarat sec, Mihaela Briciu, director general adjunct la Direcţia Achiziţii Publice Avizare Contracte, din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1, atunci când reporterii B365.ro au cerut detalii cu privire la aceste contracte. Mihaela Briciu era persoana desemnată ca fiind responsabilă de achiziţia cazării, în cadrul Direcţiei.

Mai receptiv s-a arătat în schimb purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim. „Proiectul constă şi într-o serie de cursuri care au avut şi vor avea loc la mai multe hoteluri din Capitală, Predeal şi zona Iaşiului. Este vorba despre mai multe serii, care vor sta câte o săptămână pe sistemul şase nopţi şi şapte zile. Banii aceştia(n.r. -88.500 euro) se vor duce în cazare, mic dejun sau inchirierea sălilor de conferinţe”, a explicat acesta.

Până la ora publicării materialului, în ciuda solicitărilor B365.ro, Primăria Sectorului 1 nu a furnizat date referitoare la numărul de persoane cazate, numărul de zile de ocupare a hotelurilor sau la activităţile concrete desfăşurate în hotelurile respective.

Cookies