Mii de profesori din toată ţara boicotează programul „Şcoala altfel”

de:
10 feb. 2014
0 Afișari
Mii de profesori din toată ţara boicotează programul „Şcoala altfel”

Peste 1500 de profesori din judeţul Galaţi au semnat deja o petiţie prin care cer Ministerului Educaţiei şi primăriilor bani pentru activităţile din programul „Şcoala altfel”.

Profesorii din Bucureşti le dau dreptate, conform digi24.ro. Ministerul Educaţiei ar trebui să dea bani pentru excursii, bilete la muzee sau la teatru, nu să stea dascălii să ceară fonduri părinţilor.

„În nicio ţară din lume nu merge profesorul cu elevii prin tramvaie. Fiind în interes de serviciu, aşa cum fac şi parlamentarii, la orice deplasare ar trebui normal să am o diurnă”, afirmă Adrian Enache, profesor de matematică.

„Plănuisem o excursie. În urma evenimentelor am stat puţin să mă gândesc dacă o mai fac sau nu”, spune Mariana Comăniţă, profesor la Liceul „Spiru Haret”.

Ministrul Educaţiei lasă de înţeles că familiile elevilor trebuie să sponsorizeze programul ministerului.

„Cu toţii, în calitate de elevi, am fost şi în excursii, ne-am dus la părinţi, i-am întrebat dacă ne dau sau nu ne dau bani să ne ducem în excursie”, spune Remus Pricopie – ministrul Educaţiei.

Elevii care aşteaptă cu nerăbdare săptămâna în care ies din clase şi iau lecţii neconvenţionale speră că ministrul va găsi totuşi o soluţie, ca să nu renunţe la „Şcoala altfel”.

„Şcoala altfel” este programată între 7 şi 11 aprilie. Este posibil ca singurele activităţi „altfel” să fie olimpiadele, care au loc cam în acelaşi interval.

Cookies