SMART CITY

Mii de contestaţii depuse după Evaluarea Naţională: Notă majorată de la 4,80 la 9,20

Mii de contestaţii au fost depuse în acest an în urma evaluării naționale, iar o mare parte dintre ele au dat dreptate elevilor, care au obţinut note mult mai mari la recorectare. La Şcoala Centrală din Bucureşti 90 de copii au susţinut în acest an Evaluarea Naţională. 24 dintre ei au contestat notele primite la testul de Limba română, iar 14 au primit o nouă notă. 

Un grup de părinţi a cerut oficialilor din învăţământ o anchetă în acest caz.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar vor face verificări, prin sondaj, sau acolo unde au fost anumite semnale ale modului în care au fost corectate lucrările la Evaluarea Naţională şi a modului în care s-a monitorizat acest proces, dar numai după finalizarea Evaluării Naţionale şi a Admiterii computerizate”, spune Marian Banu, adjunct al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, potrivit Digi24.ro. 

„Se pune problema stabilirii unor criterii de evaluare care să limiteze cât se poate de mult factorul subiectiv. Subiectivitatea profesorului evaluator să fie pe planul secund”, afirmă Maria Norocica, directoarea Şcolii Centrale.

La Craiova, o greşeală a comisiei de evaluare îi putea schimba destinul unui elev. Băiatul s-a trezit cu nota 4,80 la matematică. În urma verificării tezei a aflat că a luat, de fapt, 9,20.

„Am înţeles că era o greşeală de transcriere. Elevul a obţinut nota 9,20. Sfârşit fericit, pentru el, pentru noi, pentru familie, pentru profesoară, pentru diriginte”, spune Lucian Săndoi, directorul Liceului Teoretic Tudor Arghezi.

Din 15.000 de contestaţii depuse în toată ţara, un sfert au dat dreptate elevilor care au obţinut, astfel, o notă mai mare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button