Mii de bucurești au adormit dârdâind, dar s-au trezit mult mai bine. La cine a venit căldura și cine mai așteaptă

11 ian. 2021
26 Afișari
Mii de bucurești au adormit dârdâind, dar s-au trezit mult mai bine. La cine a venit căldura și cine mai așteaptă

Termoenergetica a reluat furnizarea agentului termic în cele peste 400 de blocuri afectate din București. Reamintim că mii de locuitori ai Bucureștiului nu au avut apă caldă și nu și-au putut încălzi locuințele din pricina avariilor din ce în ce mai dese din rețeaua termică a Capitalei.

Luni, Compania Municipală Termoenergetica București, a anunțat că s-a reluat furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură, pentru blocurile din Sectoarele 2 și 3 afectate de avariile majore de duminică, produse la Magistrala 1 – CET SUD

În cursul serii de duminică au fost finalizate lucrările pentru remedierea avariilor, iar în timpul nopții sistemul a fost încărcat. În prezent, echipele de lucru ale Companiei Municipale Termoenergetica București se află pe teren pentru verificarea punctelor termice și execuția manevrelor de echilibrare a sistemului, relatează București FM.

Avarii la rețeaua termică. Ce s-a întâmplat

Astfel, sute de blocuri din Sectorul 2 și Sectorul 3 au fost afectate major de o nouă defecțiune. Este vorba despre două avarii majore la rețeaua termică pe magistrala 1 – CET SUD.

Sunt două avarii pe un tronson al Magistralei 1 Sud, care alimentează sectoarele 2 şi 3. În momentul de faţă avariile sunt izolate, tronsonul este izolat şi se lucrează la remedierea avariilor. O avarie este micuţă, se va remedia repede, una este ceva mai mare, o să dureze un pic mai mult. Sunt afectate 40 de puncte termice, însumând 449 de blocuri din sectorul 3, care nu au nici apă caldă, nici căldură, a spus Adrian Gîtlan, citat de Agerpres. Și celelalte puncte termice care sunt în aval faţă de zona izolată vor funcţiona sub parametri până se remediază avariile, fiind afectate câteva sute blocuri, potrivit Digi24.

Echipele de intervenție încearcă să ducă la bun sfârșit reparațiile pentru a putea fi reluată furnizarea agentului termic în cel mai scurt timp. Pentru unele zone se estimează că situația va reveni la normal la miezul nopții. Cu toate acestea, pentru alte zone situația s-ar putea ameliora doar mâine dimineață.

Cookies