LA MINE-N CARTIER

Mii de bucureşteni, la parada autovehiculelor de epocă desfăşurată la Târgul Anticarilor de la Obor

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a XIX-a ediție a Târgului Anticarilor, organizat de Primarul Neculai Onțanu și a reunit o serie de mașini de epocă de mare valoare și în perfectă stare de funcționare care au atras privirea vizitatorilor de toate vârstele:

· Ford Model A Roadster, an de fabricație 1928,

· Ford Model A Roadster, coupe an de fabricație 1929,

· Ford Model A, an de fabricație 1929,

· Aero 1000, an de fabricație 1936,

· Ford Taunus, an de fabricație 1937,

· Plymouth an de fabricație 1938,

· Renault 16 an de fabricație 1967,

· Volga, an de fabricație 1968,

· Fiat x 1 9 an de fabricație 1972,

· Lincoln Continental, an de fabricație 1972,

· Oldsmobile, an de fabricație 1974,

· Cadillac an de fabricație 1976,

· Cadillac Eldorado an de fabricație 1978,

· Morgan, an de fabricație 1980,

· VW Golf an de fabricație 1983,

· Citroen 2 CV an de fabricație 1983,

· Pontiac, an de fabricație 1987

Trăsura care a deschis parada autovehiculelor a întregit atmosfera de sărbătoare interbelică, iar actorii costumați în haine de epocă au rememorat gesturile și obiceiurile înaintașilor noștri din acele vremuri.

Evenimentele au loc în cadrul celei de-a XIX-a ediţie a Târgului Anticarilor, eveniment organizat de Primarul Neculai Onțanu la Obor, pe locul vechiului Târg al Moşilor.

În cele trei zile ale Târgului, iubitorii de antichităţi pot vizita peste 60 de standuri amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte 10 standuri in incinta Primăriei Sectorului 2 unde, anticarii şi-au dat întâlnire cu bucureștenii pentru a le dovedi că trecerea timpului nu reduce valoarea și calitatea obiectelor, acestea dovedindu-şi mereu inegalabila atractivitate.

Târgul de la Obor reunește pentru a nouăsprezecea oară marea familie a iubitorilor de antichităţi care vin să etaleze spre a fi admirate și cumpărate obiectele ce au adus căldură și bucurie în multe case, dar care de fiecare dată nu ezită să schimbe între ei diverse obiecte, fie că este vorba de cărţi, fotografii, mobilier, tablouri, numismatică sau alte nenumărate obiecte de arta, ce stau mărturie vremurilor apuse.

Într-o epocă plină de contraste, marcând o ciocnire de mentalităţi,

Târgul Anticarilor invită bucureştenii la o revenire binefăcătoare în epocile demult apuse, pentru a descifra enigmele unei lumi balcanice în taifas cordial şi firesc cu spaţiul Occidentului.

Obiecte de toate felurile, de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe sunt expuse în standurile amenajate în Parcul Obor şi oferite spre cumpărare tuturor celor care au dorit să aibă măcar o mică parte din istoria vremurilor de demult.

Vizitatorii Târgului, deopotrivă cumpărători sau doar iubitorii de frumos, au şansa redescoperirii unei lumi speciale, plină de parfum aparte,

în refrenele muzicii de altă dată, cântată cu multă pasiune de celebrii înaintaşi Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau Maria Tănase.

Porțile celei de-a XIX – a ediție a Târgului Anticarilor de la Obor se vor închide duminică, 18 mai, la ora 18.00.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button