BAZAR

Mii de bucureşteni în ultima zi a expoziţiei de cadavre umane „The Human Body”

Potrivit organizatorilor, câteva mii de oameni au văzut expoziţia în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică. „Un tur durează, în medie, 45 de minute. Dar sunt vizitatori care stau 15 minute şi alţii care se pierd printre exponate câteva ore. În acest weekend, cred că au fost câteva mii de vizitatori, oamenii s-au înghesuit având în vedere că erau ultimele zile”, au declarat, citaţi de adevărul.ro, reprezentanţii Gforce Exhibitions, firma care a organizat expoziţia.

Cei mai mulţi vizitatori prezenţi duminică la coada din faţa muzeului erau tineri sau chiar copii. Cei care au trecut pragul muzeului pentru a pătrunde în lumea „The Human Body” au avut la dispoziţie un album în care să-şi scrie impresia după experienţa trăită. Nu puţine au fost mesajele care arătau că „The Human Body” este chiar motiv de inspiraţie. „Am o părere foarte bună despre această expoziţie. Mă voi face medic”, a scris un elev de 13 ani în cartea de onoare a expoziţiei. Băiatul a desenat şi un om îmbracat în halat, cu un stetoscop la gât şi a scris în dreptul desenului „Marco, peste 20 de ani”.

În cele aproape cinci luni cât a stat la Bucureşti, expoziţia a adunat peste 86.000 de vizitatori, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 85 ani, depăşind aşteptările organizatorilor. Numărul a reprezentat un record absolut pentru circuitul muzeal român. Din totalul vizitatorilor, peste 9.000 au fost elevi cu vârste între 7 şi 18 ani.

„The Human Body” reuneşte peste 200 de exponate atent conservate, provenite de la numeroase corpuri umane reale.

Vezi aici GALERIE FOTO Cum arată cele mai şocante cadavre umane expuse la Muzeul Antipa


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button