ÎN BUCUREȘTI

Mii de bucureșteni fără apă caldă. Ce spun reprezentanții Termoenergetica

Mii de bucureșteni fără apă caldă. Sute de blocuri din Capitală sunt, de câteva zile, fără apă caldă, autoritățile spunând că motivul este legat de o serie de avarii produse în ultimele zile la reţeaua de termoficare.

Mii de bucureșteni fără apă caldă. Conform site-ului Termoenergetica sunt mai multe avarii în sectoarele 1,3, 4, 5 și 6. Acest lucru durează deja de câteva zile în unele cartiere ale Capitalei, iar oamenii sunt nevoiți să încălzească apă pentru a se putea spăla.

Mii de bucureșteni fără apă caldă. Când se remediază probleme

Reprezentanții Termoenergetica spun că în curând ar trebui să fie reluată furnizarea apei calde. Conform acestora, situația a fost cauzată de modificarea presiunii de debit în sistem, în condițiile în care s-a trecut de la regimul de iarnă la regimul de vară, situație în care s-a trecut de la 4 CET-uri care alimentează sistemul, la doar două CET-uri.

Acest lucru ar fi dus la cedarea conductelor care nu au fost modernizate de zeci de ani.

„Aceste avarii și disfunționalități apar de fiecare dată când se trece de la sistemul de iarnă la cel de vară și, respectiv, de la cel de vară la cel de iarnă. Probabil mâine vom fi cu tot sistemul în parametri”, a spus, conform Digi24, Adrian Gîtlan, director adjunct Termoenergetica.

Adrian Moraru, unul dintre consilierii generali din partea PNL, avertizează că deși bugetul Capitalei a fost adoptat vineri, bucureștenii vor sta tot în frig și iarna viitoare. Motivul: din bugetul votat au fost tăiate 150 de milioane de lei de la Termoenergetica. Totul, pentru a face pe plac celor de la USR-PLUS, care au picat prima dată bugetul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button