Mii de blocuri din București nu au apă caldă și căldură. Lista Termoenergetica crește de la o zi la alta | DOCUMENT

18 oct. 2021
1171 Afișari
Mii de blocuri din București nu au apă caldă și căldură. Lista Termoenergetica crește de la o zi la alta | DOCUMENT

Mii de blocuri din București nu au apă caldă și căldură la această oră. Lista Termoenergetica crește de la o zi la alta, și momentul în care totul va reveni la normal crește constant. Situația este cu atât mai delicată cu cât două CET-uri nu funcționează, și asta nu pentru că ar fi avariate, ci pentru că PMB nu și-a plătit facturile restante către acestea. Mai mult, Nicușor Dan a lansat o licitație pentru mai multe centrale mobile, ce ar urma să susțină rețeaua, însă acestea vor fi gata de abia în primăvară, adică după ce vremea se va încălzi.

Bucureștenii suferă pentru că nu au apă caldă și căldură. Pe măsură ce vremea devine mai rece, avariile Termonergetica sunt din ce în ce mai serioase. Lista de mai jos a crescut cu încă trei pagini de avarii de săptămâna asta. Vorbim de mii de familii care primesc deficitar apă caldă și căldură. Mai mult, situațiile problematice au loc în toate sectoarele Capitalei, însă cei care suferă mai mult sunt bucureștenii din Sectoarele 1 și 6, acolo unde CET-urile nu funcționează. O veste bună avem de la meteorologi care ne promit că de la jumătatea săptămânii vremea se încălzește în București.

Noi avarii Termoenergetica, apă caldă și căldură deficitare în București

Termoenergetica a anunțat luni noi avarii în Capitală. Situațiile au apărut după ce țevile, vechi de zeci de ani și neschimbate, pur și simplu s-au spart de la presiunea apei calde. Astfel, în toate sectoarele căldură este livrată deficitar, ca să nu spunem prost. Mai avem de îndurat câteva zile de frig, până o să iasă iar soarele și o să amâne înghețul.

De asemenea, sunt avarii pe mai multe străzi din sectoarele 1, 3, 5 și 6. Teoretic, acestea ar trebui să fie remediate până marți.

Vezi aici lista completă a avariilor Termoenergetica din București

Mai mult, companie de Termoficare transmite că cazul în care vă confruntaţi cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi/sau căldură, iar adresa nu se regăseşte în listele publicate pe site, trebuie să sunați la dispeceratele de sector sau la operatori call-center disponibili non stop la numerele de telefon: TELVERDE – 0800820002 (apel gratuit) și 0319442.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă rugăm să ne scuzaţi pentru inconveniențele pricinuite!, transmite Termoenergetica după aceste probleme cu căldura.

Ultimele zile de frig și-au făcut simțite prezența în Capitală

Frigul din weekend s-a resimțit în casele și apartamentele a sute de mii de bucureșteni. Multă lume suferă pentru că nu are căldură în calorifere. Teribil este faptul că situația ar putea continua și în momentul în care temperaturile vor deveni negative în București. Fiecare se încălzește acum cum poate: aer condiționat dat pe cald, calorifere electrice aeroterme. Unii chiar dau drumul la ochiurile de la aragaz pentru a face căldură, cu toate că aceste lucru este extrem de periculos.

Peste tot în București căldura este livrată sub parametri. Câteva dintre calorifere sunt puțin calde, însă la ultimele etaje căldura aproape că nu ajuge din cauza presiunii mici de livrare. Situația era orium așteptată, parimarul Nicușor Dan explicând încă din vară că situația de anul trecut se va repeta, mai ales că țevile nu au mai fost schimbate de vreo 60 de ani.

Sistemul de termoficare funcționează deficitar, probleme mari la căldură

Mai mult, sistemul de termoficare din București, gândit în perioada comunistă, trebuia să funcționeze cu 6 centrale termo-electrice. Două dintre ele au fost închise în anii trecuți, Pipera și Titan. În prezent, Capitala are 7 centrale din care funcționează doar 5. CET Vest Energo și CET Grivița și-au închis activitatea din cauza prețului prea mare la gaze și a facturilor restante pe care Termoenergetica le are la ei. Mai mult, cum Primăria Capitalei subvenționează consistent gigacaloria din București, banii tot de la administrația locală trebuie să vină.

Centralele Energo Vest (sub conducere privată) și CET Grivița (deținut de Consiliul Local Sector 1), care furnizau căldură în sectoarele 1, 5 și 6, nu mai funcționează. Căderea lor trebuie susținută de CET VEST și CET Grozăvești, însă acest lucru la duce la probleme cu presiunea. Compania de termoficare promite însă că cele două societăți private vor da drumul la termocentrale în momentul în care prețul gazului le va permite să nu lucreze în pierdere. Mai mult, Nicușor Dan a explicat deja că prețul gigacaloriei va crește.

Cookies