Mii de bagaje sunt uitate sau pierdute, în fiecare an, în Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplă cu ele și cum le pot recupera pasagerii

19 apr. 2024
7110 afișări
Mii de bagaje sunt uitate sau pierdute, în fiecare an, în Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplă cu ele și cum le pot recupera pasagerii
Mii de bagaje sunt uitate sau pierdute, în fiecare an, în Aeroportul Otopeni. Ce se întâmplă cu ele și cum le pot recupera pasagerii | Sursă foto: Libertatea.ro

Misterul din spatele întrebării „Ce se întâmplă cu miile de bagaje uitate prin Aeroportul Otopeni?” a fost elucidat. Zecile de genți și trolere abandonate, pline cu diverse lucruri personale, ajung în cele din urmă în grija Poliției de Frontieră.

Acestea sunt distruse după un an, doar banii și bijuteriile sunt predate la Trezoreria Statului în 48 de ore.

De ce aleg călătorii să-și părăsească de bună voie bunurile prin aeroport?

Multe persoane află în momentul în care ajung la aeroport, cu toate bagajele făcute și puse la punct, că în prețul inițial al biletului, bagajul de cală nu a fost inclus și astfel trebuie plătită o taxă suplimentară. Reprezentanții aeroportului au explicat pentru libertatea.ro că:

De cele mai multe ori, costurile sunt extrem de mari, mai ales la companiile low-cost, astfel, oamenii preferă să le abandoneze și să nu plătească în plus.

Următorul pas este cel făcut de SRI. Echipele speciale verifică fiecare bagaj găsit în interiorul aeroportului printr-un proces amănunțit de scanare și verificare.

Toate bagajele sunt scanate prin filtre speciale ca mai apoi să fie predate pe baza unui proces-verbal celor de la Poliția de Frontieră pentru a fi inventariate cu mare atenție.

Oficialii Poliției de Frontieră de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au mai transmis:

În fiecare seară se predau bunurile care ajung la noi. Iar tot ce există în interiorul bagajelor este trecut într-o fișă de gestiune. Trebuie precizat că toate bagajele se deschid exclusiv în fața unei comisii speciale și se notează în fișe cât mai detaliat ce este în interiorul acestora.

Peste 10 mii de bagaje sunt uitate sau abandonate pe Aeroportul Otopeni din București

Dintre acestea, doar 10-15% sunt recuperate, pasagerii urmând un proces până la recuperarea lor.

Reprezentanții autorităților de pe Aeroportul „Henri Coandă” au mărturisit că primesc foarte multe petiții pentru recuperearea bagajelor, iar:

Detectarea lor se face în urma descrierilor amănunțite ale pasagerilor. Bagajele sunt pe gestiunea Poliției de Frontieră pentru 12 luni, apoi ele sunt distruse în urma unei dispoziții ale unei comisii aeroportuare

În cazul în care unele bagaje sunt pierdute prin aeronave, de gestionarea lor răspunde exclusiv compania aeriană care a operat zborul respectiv.

De astfel, este bine de știut că bijuteriile și banii nu rămân în gestiunea Poliției. Acestea se predau Trezoreriei Statului în 48 de ore.

Te-ar mai interesa și:

Cookies