ARHIVA B365

Mihail Vlasov, audiat la DNA, luni dimineaţă. A fost pus sub învinuire într-un nou dosar

Potrivit b1.ro, Mihail Vlasov a venit pentru a fi audiat într-un alt dosar, nu în cel în care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Vlasov a fost pus sub în învinuire într-un nou dosar, al treilea pe numele său. Potrivit Realitatea TV, acesta i-ar fi promis unei persoane că îl va numi arbitru dacă va susţine trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Conform sursei citate, Vlasov a precizat două nume care ar fi ştiut de intenţia sa, respectiv Alina Gorghiu şi Victor Ponta.

Redăm integral comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de VLASOV MIHAIL, avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptelor președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii februarie 2013, suspectul Mihail Vlasov, la acea dată preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat ,, Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”. În schimbul susţinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Vlasov Mihail ca, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, să îl numească în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, solicitare cu care Mihail Vlasov a fost de acord.

În şedinţa din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv şi a dispus numirea acestuia în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Numirea în funcţia de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea preşedintelui Camerei Naţionale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcţia de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, cât şi preşedinte al Camerei Naţionale.

Pe parcursul urmăririi penale, a intervenit decesul persoanei care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât faţă de acesta există o cauză de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale .

Suspectului VLASOV MIHAIL i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Mihail Vlasov a fost condamnat vineri de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitive.

Vlasov este condamnat în dosarul în care anul trecut, pe 9 aprilie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracțiunea de trafic de influență, pe care a comis-o ca președinte al CCIR.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button