UPDATE: Mihail Boldea a ajuns la Bucureşti. Audierile se reiau la ora 15.15

de:
27 mart. 2012
0 Afișari
UPDATE: Mihail Boldea a ajuns la Bucureşti. Audierile se reiau la ora 15.15

UPDATE 17.00: Instanţa de judecată urmează să confirme mandatul de arestare preventivă. Procedura durează circa 45 minute. Avocatul le-a spus magistraţilor că este destul de obosit întrucât nu a dormit de 60 ore, iar în ultimele 24 ore nu a mâncat absolut nimic, şi a refuzat vrut să facă declaraţii. El le-a declarat judecătorilor că a plecat în Kenya într-o vacanţă, care era planificată cu mai mult timp în urmă. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de Realitatea TV, Mihail Boldea ar fi plâns ca un copil în sala de judecată. Avocatul deputatului a anunţat că va contesta decizia instanţei. Deşi iniţial s-a vehiculat faptul că Boldea vrea ca ancheta să treacă de la DIICOT Galaţi la Structura Centrală, motivând că în Galaţi se fac presiuni în acest caz, până acum nu s-a înregistrat nicio cerere în acest sens.

Surse din cadrul anchetei au mai precizat că procurorul de caz îl vrea pe Mihail Boldea, cu orice preţ, după gratii. Probabil, în această noapte inculpatul va merge în arestul Poliţiei Capitalei şi va fi încarcerat apoi în Galaţi. Parlamentarul le-ar fi cerut magistraţilor să îl ducă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi pentru a fi aproape de familia sa. Potrivit aceloraşi surse, Boldea a ajuns în faţa aceluiaşi complet de judecată ca atunci când a fost arestat preventiv.

Boldea a ajuns la Bucureşti cu o cursă KLM de la Amsterdam, care a aterizat în Capitală la ora 13.00. O escortă a Poliţiei l-a preluat spre a-l prezenta direct Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea confirmării arestării preventive, notează Mediafax. Instanţa a confirmat arestarea. Audierile în cazul deputatului gălăţean sunt programate să înceapă la ora 14.00.

Duminică, Mihail Boldea s-a prezentat la Consulatul României din Kenya, unde a solicitat asistenţă, având în vedere că ştia faptul că fusese emis un mandat internaţional de arestare pe numele său. „Urmare a demersurilor autorităţilor judiciare naţionale, precum şi a altor instituţii cu responsabilităţi şi cu sprijinul autorităţilor din mai multe state, s-a procedat la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, emis la data de 22 martie 2012, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Boldea Mihail”, precizează DIICOT.

ICCJ judecă, marţi, recursul celor şase arestaţi în cazul deputatului gălăţean Mihail Boldea referitor la o fraudă de peste un milion de euro, dar şi cel al procurorilor DIICOT privind lăsarea în libertate a altor două persoane cercetate în acest dosar.

În 16 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi de a emite mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane: Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. Fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Cookies