Mihai și Ana ai României. Dragostea lor care nu s-a-ndoit de atât de multe rele și atât de puțin bine

05 dec. 2022
463 Afișari
Mihai și Ana ai României. Dragostea lor care nu s-a-ndoit de atât de multe rele și atât de puțin bine
Mihai și Ana ai României. Dragostea lor care nu s-a-ndoit de atât de multe rele și atât de puțin bine | Sursa foto: romaniaregala.ro

Astăzi, uite, au trecut 5 ani de la dispariția dintre noi a Regelui Mihai. El și Ana lui se știu de la 18 ani și, cum se spune, doar moartea i-a despărțit. Deși au trecut prin exil, prin sărăcia de viață de după război, prin izgonirile repetate apoi de către Ion Iliescu, președintele României, prin ura de proporții a sute de scenarii conspirative din mințile românilor. Ana și Mihai au rămas mereu împreună, pe o voce, niciodată umiliți.

Cum s-a putut întâmpla așa ceva, când azi știm să ne despărțim la prima ceartă

Poate a fost bine că se știu de-o viață, de la 18 ani? Dar nu e o garanție asta, nu?

Azi, regula este „cu cât îl cunoști pe celălalt de mai mult timp, cu atât îl urăști mai tare”.
“L-am cunoscut pe Mihai la vărul meu, Jean de Luxemburg, care dădea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Cum nu ieşisem de multă vreme din armată, în loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi şi l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat! M-am simţit atât de umilită de mine însămi, încât am ieşit imediat”, afirma Regina în acest interviu:

 

Poate pentru că Mihai s-a îndrăgostit la prima vedere de Ana

Și i-a spus pe loc că nu poate trăi fără ea toată viața. La sfârşitul recepţiei, Regele Mihai i-a cerut mâna Anei, care i-a spus „Nu!”.

Au trecut apoi zile de gândire, până când Ana să-i spună „Da!” Regelui Mihai. Și poate au rămas împreună tocmai pentru că Regele trecea printr-un moment tragic. Întors în țară, îl așteptau momente grele, dar el avea cu atât mai mult inima bravă, fiind împlinit și îndrăgostit. Era anul 1947. La câteva luni, după întoarcere, va trebui să abdice și să plece din România. Începea vremea friguroasă a Comunismului.

Poate pentru că ani de zile au trăit împreună în condiții modeste, de pe o zi pe alta. Cumpănind fiecare zi, fiecare sfanț, într-o zonă idilică din Elveția. Poate pentru că Mihai și Ana au fost binecuvântați cu fete. Și se știe că fetele sunt cu mult mai iubitoare și aduc bucurie și noroc casei. Margareta, Principesă Moștenitoare a României, Custode al Coroanei României (n. 1949), Elena (n. 1950), Irina (n. 1953), Sofia (n. 1957) și Maria (n. 1964).

Poate pentru că au stat departe de viesparul românesc. Ana n-a văzut România decât la vârsta de 70 de ani. Că aici, în România, bârfa rupe iubiri și căsnicii. Ar fi auzit vicleniile cum că Mihai a tot fost îndrăgostit și a tot iubit. Și pe o Mariella Lotti, artistă de cinema. Și a suferit și după o Yvonica. Și iar ar fi suferit și după Lulu. Dar ce mai bârfe s-au iscat!

Poate pentru că pur și simplu s-au îndrăgostit Mihai de Ana și Ana de Mihai și mereu și mereu au știut să-și amintească, tot mai rar prin cuvinte, de acest lucru simplu și rar.

Nota B365.ro: Eugen. Love stories:

 

Cookies