Mihai Razvan Ungureanu: Nu mai așteptăm să fim curtați, dar nici violați

de:
20 feb. 2014
0 Afișari
Mihai Razvan Ungureanu: Nu mai așteptăm să fim curtați, dar nici violați

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Forţa Civică a fost deschisă pentru realizarea de alianţe, dar acest lucru nu s-a realizat şi că nu este vinovat pentru stingerea flăcării unităţii dreptei.

„Partidul a rămas deschis la alianţe un an şi mai bine. Până la urmă, strigătul nostru, vorba lui Kogălniceanu, a fost auzit şi niciodată ascultat. Noi am vorbit despre ideea de unitate, am vorbit despre dorinţa de a câştiga bătăliile electorale din 2014, despre faptul că una dintre condiţiile esenţiale ale victoriei e dată de unitatea politică, de acţiunea dreptei şi ca profetul prin deşert noi am vorbit, noi am auzit. Am auzit vorbe foarte multe, fapte nu am văzut niciuna. Nu o să stingem noi flacăra unităţii dreptei, dar tare mi-e teamă că se grăbesc alţii să o facă. Pe 4 martie, e ultima zi în care se mai pot depune documentele unei alianţe electorale. În preajma zilei de 4 martie vom şti foarte bine cine nu are viziune sau înţelegându-se printr-un compromis secret cu USL îşi acceptă poziţia de înfrânt pentru anul 2014. Aştept ziua de 4 martie”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit Mediafax. 

El a precizat că Forţa Civică nu este brelocul nimănui şi că a respins toate solicitările de fuziune prin absorţie, spunând că nu se aşteaptă să mai fie curtaţi, dar nici violaţi. „Nu mai aşteptăm să fim curtaţi, noi ne vedem de gospodăria noastră, dar nici nu aşteptăm să fim violaţi. Nu a existat partid de la PDL la PMP care să nu ne ofere fuziune prin absorţie. Forţa Civică nu este brelocul politic al nimănui şi nu este nici Albalux pentru petele politicii naţionale”, a explicat Ungureanu.

El a menţionat că a propus un proiect pentru forţele de dreapta care să depăşească alegerile europarlamentare şi care să fie viabil pentru mai multe confruntări electorale. „Am păstrat poarta deschisă pentru discuţii cu toate partidele din centru-dreapta, n-am înjurat pe nimeni. Vreţi să discutăm un proiect care să depăşească europarlamentare şi să vizeze înfruntări electorale succesive până în 2016 ? Vreţi să colaborăm pentrun un proiect al României ? Nu vă imaginaţi că vom face o alianţă electorală doar ca să punem 2-3 nume de orfani politici pe o listă pentru Bruxelles, nu facem aşa ceva. Cu toţi am avut discuţii. Unele s-au terminat brusc. Au spus: «voi, Forţa Civică, trebuie să intraţi prin absorţie în partidul X». La unele poftiri de genul acesta am râs, la altele am râs şi mai mult. A fost şi nostim când se mai răstea la noi câte o furnică şi spunea «te absorb», a povestit preşedintele Partidului Forţa Civică.

El a mai spus că Forţa Civică a avut discuţii cu Mişcarea Populară, dar nu negocieri. Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat, miercuri şi joi, în judeţul Constanţa, unde a avut întâlniri cu membri şi simpatizanţi ai partidului.

Cookies