Mihai Răzvan Ungureanu cheamă la miting joi, în Piaţa Revoluţiei. Susţinătorii săi sunt rugaţi să vină îmbrăcaţi în alb

de:
03 iul. 2012
0 Afișari
Mihai Răzvan Ungureanu cheamă la miting joi, în Piaţa Revoluţiei. Susţinătorii săi sunt rugaţi să vină îmbrăcaţi în alb

„Modul in care este calcata in picioare democratia romaneasca este un motiv serios pentru revolta”, a declarat pentru HotNews.ro fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. „Ceea ce se intampla astazi imi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelica. In ultima saptamana primesc din ce in ce mai multe mesaje din exterior care fac analogia intre Romania si Ucraina. Este vorba despre incercarea de a anihila institutiile statului de drept”, a mai spus M.R.Ungureanu ca reactie la actiunile intreprinse in ultimele ore de USL.

Iată declaraţiile făcute de Ungureanu:

In mod clar asistam la o lovitura de stat mascata sub aparenta procedurilor democratice. Observ indarjirea cu care se insista asupra incalcarii Constitutiei si asupra atacarii si acapararii institutiilor statului. Puterea nu se castiga in acest fel, se castiga exclusiv prin vot. Iar votul este in toamna.”

„Ceea ce se intampla astazi imi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelica. E motivul pentru care ne-am hotarat sa participam la mitingul de joi, din Piata Revolutiei, la ora 18.00. Fac un apel catre cetatenii onesti care stiu cat de importante sunt valorile democratice sa ni se alature. Pe cei care se simt reprezentati de Initiativa Civica de Centru-Dreapta si de echipa din care fac si eu parte, ii chem sa fie imbracati intr-o singura culoare: alb. Alb pentru ca nu este o culoare asimilata vreunui partid si este reprezentativa pentru onestitatea cu care ne raportam la o schimbare profunda a politicii in Romania. Cand toate valorile pentru care s-a luptat in decembrie 1989 sunt atat de brutal calcate in picioare nu ne permitem sa ramanem in casa. Este nevoie de mobilizare pana nu e prea tarziu. Cred ca suntem destul de multi pentru a nu fi ignorati. Modul in care este calcata in picioare democratia romaneasca este un motiv serios pentru revolta, nu pentru reflectie. Cred ca perioada reflectiei a trecut.”

„Nu este un miting pro-PDL. PDL a facut destule erori in perioada trecuta pentru care sunt convins plateste astazi, dar niciodata nu s-a gandit sa anihileze una dupa alta institutiile statului asa cum o face USL astazi. In momentul de fata USL este un bloc conceput pentru a acapara puterea.”

„S-a ajuns in situatia de a incalca inamovibilitatea si independenta magistratilor care fac parte din Curtea Constitutionala. Acesta este un atac fara precedent la adresa democratiei romanesti. Avocatul Poporului este la randul sau atacat pentru ca isi face treaba. Se propune schimbarea sa fara ca el sa fi calcat vreun moment competentele de care dispune. Deciziile Curtii Constitutionale sunt luate in deradere si nesocotite, toate aceste lucruri ne duc catre concluzia ca ofensiva impotriva institutiilor democratice ale statului este in plina desfasurare. Nu trebuie sa asistam inerti, indiferenti, tacuti la acest lucru. Pana nu este prea tarziu.”

„In ultima saptamana primesc din ce in ce mai multe mesaje din exterior care fac analogia intre Romania si Ucraina. Este vorba despre incercarea de a anihila institutiile statului de drept. Credibilitatea Romaniei scade, implicit capacitatea de a conduce negocieri in nume propriu pe diferite teme in interiorul UE sau bilateral. Imaginea aceasta de puci parlamentar nu face in niciun fel servicii calitatii democratiei in Romania. Si nu putine sunt statele care au observat acest lucru.”

Cookies