Mihai Răzvan Ungureanu candidează la alegerile parlamentare într-un colegiu la Chiliman în Sector

de:
17 sept. 2012
0 Afișari
Mihai Răzvan Ungureanu candidează la alegerile parlamentare într-un colegiu la Chiliman în Sector

Potrivit unor surse democrat-liberale, citate de gandul.info, proporţia candidaturilor va fi de 7 la 2 sau 7 la 3, partea leului fiind adjudecată de PDL.

Liderii celor trei formaţiuni semnatare ale protocolului ARD au stabilit, de principiu, care sunt colegiile în care vor candida la parlamentarele din 9 decembrie.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, ales senator într-un colegiu din Bucureşti în 2008, ia în calcul foarte serios acum o candidatură în Timiş. Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, se gândeşte să candideze într-un colegiu din Bucureşti. 

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, merge pe varianta unui colegiu de deputat în sectorul 1 al Capitalei, unde la alegerile din 2008 s-a bătut pentru un loc de senator Crin Antonescu. Iniţial, în calculele lui MRU era judeţul Iaşi, variantă care a picat pe planul doi după cooptarea ca vicepreşedinte al Forţei Civice a fostului lider al PNL sector 2, Dan Cristian Popescu, un apropiat al edilului sectorului 1 Andrei Chiliman, aflat în conflict deschis cu Crin Antonescu. De altfel, liderul PNL a renunţat la o candidatură în sectorul lui Chiliman, preferând să intre în luptă într-un colegiu din sectorul 6, condus de omul său Rareş Mănescu.

Ponta şi Antonescu au anunţat că vor împărţi în mod egal candidaţii la parlamentare, în Bucureşti, la alegerile din 9 decembrie, principiu de care nu se va ţine cont însă şi la nivel naţional între PSD şi PNL. „La Bucureşti, conform înţelegerii noastre iniţiale, respectată şi la primării, şi la Consiliul General, avem un număr egal de candidaţi, respectiv fiecare – ACD şi ACS – şase senatori şi 14 deputaţi. Mai mult însă (…) din cele 40 de mandate din Bucureşti, la o estimare rezonabilă, nu hiperoptimistă, o să avem cel puţin 35 de parlamentari, ceea ce pentru Bucureşti e o schimbare fundamentală în ultimii 23 de ani”, a declarat Victor Ponta, într-o conferință comună cu Crin Antonescu și liderul PC, Daniel Constantin, după întâlnirea liderilor USL desfăşurată în weekend la Murghiol, în Deltă. 

ACD (Alianţa de Centru Stânga) este formată din PNL şi PC, iar ACS (Alianţa de Centru Stânga) este formată din PSD şi UNPR. 

Cookies