ARHIVA B365

Mihai Horodniceanu, şeful Autorităţii Metropolitane din New York, în vizită la metroul din Bucureşti

Timp de doua zile, presedintele executiv al Metropolitan Transportation Authority Capital Construction Company, Mihai (Michael) Horodniceanu – de origine română, coordonatorul a celor mai mari proiecte publice de infrastructură din New York din ultimii 70 de ani, a fost în vizită la metroul din Bucureşti. „Oaspetele a fost intampinat de directorul general al Metrorex, domnul Catalin Homor, la sediul companiei, unde s-a discutat despre evolutia transportului cu metroul, domnul Horodniceanu impartasind din vasta sa experienta. Au fost vizitate apoi santierele noilor linii de metrou, Dispeceratul Central precum si cateva statii de metrou. Experienta, opiniile si sfaturile ilustrului oaspete al metroului românesc vor imbogati negresit cunostintele si realizarile din prezent contribuind la dezvoltarea si imbunatatirea transportului subteran cu metroul”, anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Mihai Horodniceanu – Proiectant cu doctorat în inginerie, coordonează proiecte publice de infrastructură importante ale New York-ului – extinderi ale liniilor de metrou, modificări ale rutelor existente pentru fluidizarea traficului, tunele pe sub zone rezidentiale, precum si un terminal feroviar situat la zeci de metri sub pământ în centrul Manhattanului, potrivit comunicatului citat.

Mihai Horodniceanu s-a născut la Bucureşti în 1944, a absolvit facultatea de Inginerie la Universitatea „Technion” din Haifa, si-a continuat studiile la Columbia University, unde a obţinut un Master în Management, apoi a făcut un doctorat în Transporturi, Inginerie şi Planificarea Transporturilor la NYU Politechnic University. Si-a condus cariera profesionala din succes in succes, atât în domeniul consultanţei pe infrastructură, cat si ca Director al Departamentului Trafic din cadrul Primăriei New York.

Specialistul de origine română a fost numit în funcţia de preşedinte al MTA Capital, în vara anului 2008, o divizie a Metropolitan Transportation Authority care se ocupă de toate proiectele de extindere a metroului newyorkez şi a liniei de tren locale Long Island Railroad. Cu o lungime de peste 1000 de kilometri de linii operaţionale şi un număr de 468 de staţii şi 24 de staţii, metroul newyorkez este unul dintre cele mai complexe din lume, deservind zilnic peste 5 milioane de călători, conform sursei citate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button