ARHIVA B365

Postul tv Antena 3 este urmărit penal de DNA

 Update:  Mircea Badea s-a prezentat și el la DNA, pentru audieri, ca și Adrian Ursu. Adrian Ursu a spus că nu știe ca Antena 3 să fie pusă sub acuzare ca persoană juridică, și că s-a prezentat la DNA să vorbească despre Traian Băsescu, pentru că a înțeles că despre asta este vorba. 

Procurorii anticorupţie au dispus joi extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică SC ANTENA 3 SA, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Dacă, după ancheta Direcției Națioale Anticorupție, procurorul de caz va trimite Antena 3 în judecată, există posibilitatea ca, la finalul unui proces, în cazul în care se dovedește vinovăția și implicarea persoanei juridice în aceste acuzații de șantaj, să primească pedeapsa maximă prevăzută de lege, de două milioane de lei.

Există și pedepse complementare, iar cea mai aspră este închiderea activității persoanei juridice, informează digi24.

„În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului Sorin Alexandrescu, director general al ANTENA TV GROUP, cât şi cu privire la învinuiţii Camelia Voiculescu, George Matiescu şi persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A. şi S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din 30 mai şi 11 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. ANTENA 3 S.A. în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj”, se arată într-un comunicat al DNA.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, că în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea către partea vătămată şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de învinuitul Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

„În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să-i accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să o vizeze. Începând cu 22 aprilie, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 şi pe cele aparţinând S.C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, mai susţin procurorii.

Mugur Ciuvică şi Mihai Gâdea au fost citaţi, joi, în faţa anchetatorilor DNA. Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice şi directorul Antena 3 sunt audiaţi în dosarul şefului Antena Group, Sorin Alexandrescu.

Procurorii îl acuză pe Mihai Gâdea de complicitate la șantaj, informează RTV din surse judiciare. Mihai Gâdea se află în sediul DNA. Postul Antena 3 este de asemenea urmărit penal în acelaşi dosar. Magistraţii i-au adus la cunoştinţă învinuirea joi, când Gâdea a fost citat la sediul DNA alături de Mugur Ciuvică şi Şerban Pop. 

„Vroiau să vadă are este organizarea, care este organigrama Antena Group. Domniilor lor trebuie să investigheze, dacă vor ajunge la alte concluzii, vom vedea. Antena 3 nu are nicio legătură cu acest caz. Nu sunt cercetat penal, am venit în calitate de martor. Există intenția de a pune Antena 3 sub urmărire ca persoană juridică”, a spus Mihai Gâdea la ieșirea din sediul DNA.

Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, și președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, au fost chemați joi, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Cei doi au anunțat acest lucru chiar în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de miercuri.

Mihai Gâdea a ajuns la DNA cu puţin înainte de ora 10.00 şi a declarat că a fost citat în calitate de martor. „Am fost chemat ca martor, vin şi vă povestesc”, a spus Mihai Gâdea, la sosirea la sediul DNA. Directorul Antena 3 a precizat că a auzit de cazul Alexandrescu din presă, iar Ciuvică a afirmat că nu s-a întâlnit niciodată cu Sorin Alexandrescu.

La sediul DNA a sosit şi Mircea Badea, coleg de trust cu Mihai Gâdea şi bun prieten cu acesta, pentru a-l susţine.

Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu sunt urmăriţi penal în dosarul în care directorul Antena TV Group este cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei. Ancheta a fost extinsă şi asupra persoanelor juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A şi S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, în sarcina cărora s-a reținut infracţiunea de şantaj.

Prin intermediul posturilor de televiziune şi al publicaţiilor aparţinând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate şi publicate ştiri şi articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. În paralel, postul de televiziune „Antena 1” a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul paralel, postul de televiziune Antena 1 a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul „Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane euro via Oradea – Bucureşti. Ancheta jurnalistică în curând”, potrivit procurorilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button