ARHIVA B365

Mihaela Udrea, fostă directoare în Min. Sănătăţii, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare

Mihaela Udrea, fost director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, a fost condamnată de Tribunalul București la cinci ani și patru luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a mai dispus confiscarea de la Mihaela Udrea a sumelor de 7.500 lei și 500 de euro și a unei creme „Lancome”, primite ca mită. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, anunţă romaniatv.net.

Mihaela Udrea a fost trimisă în judecată de DNA în luna septembrie 2015, fiind acuzată că, în perioada 16 aprilie — 27 august 2015, a primit de la șase persoane în biroul său din cadrul Ministerului Sănătăți sume de bani (în total 7.500 lei și 500 de euro) și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

Printre cei care au mituit-o pe Mihaela Udrea se află și Liliana Sgîrcitu, soția interlopului brăilean Titu Sgîrcitu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Mihaela Udrea a primit de două ori mită de la Liliana Sgîrcitu, pe 6 și 27 august 2015, în legătură cu avizarea a trei puncte farmaceutice. Plicurile cu bani, care conțineau 1.000 de lei și, respectiv, 2.000 de lei, i-au fost înmânate în biroul său de la minister.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button