Mihaela Rădulescu, în scaun cu rotile

de:
08 apr. 2014
1 Afișari
Mihaela Rădulescu, în scaun cu rotile

Pe 4 mai 2014, ambasadorii locali Wings for Life World Run – Mihaela Radulescu, Dani Otil, Toma Coconea si Andrei Rosu – vor lua startul celui mai mare eveniment de alergare din lume. Ei vor alerga pentru cei care nu pot si astfel vor ajuta la indeplinirea obiectivului Wings for Life – sa gaseasca un remediu impotriva traumatismelor coloanei vertebrale.

Pentru a intelege mai bine problemele cu care se confrunta o persoana imobilizata intr-un scaun cu rotile, Mihaela Rădulescu a acceptat sa-si petreaca o zi intreaga intr-un astfel de scaun. În urmă cu aproximativ două săptămâni, şi Dani Oţil a ajuns în scaun cu rotile.

Mihaela Rădulescu a luat „lectii” de la George Balta, fostul rugbist, care a suferit in timpul unui meci in 2006 un accident care i-a afectat coloana si de atunci este imobilizat intr-un scaun cu rotile. Tot el a fost cel care i-a ridicat la fileu Mihaelei Rădulescu mai multe provocari pe parcursul unei zile.

„A fost foarte greu. Mai greu decat m-as fi asteptat. Si te gandesti ca se poate intampla oricui, oricand. Ar trebui sa ne gandim mai bine ca fiecare dintre noi poate ajunge intr-un scaun cu rotile. O clipa de neatentie, un accident banal, te poate duce aici cat ai clipi. Dintr-un scaun cu rotile ti se schimba total perceptia, dimensiunea, trairile, totul trebuie redimensionat”, a spus Mihaela la finalul zilei.

„Cea mai mare provocare a fost in bucatarie. Am incercat sa prepar o banala omleta pe care o fac in fiecare dimineata, insa de aceasta data a fost cel mai dificil. Tigaia, care era intr-un dulap suspendat la care am ajuns cu greu, uleiul incins care era la nivelul fetei, legumele pe care a trebuit sa le tai pe un tocator aflat pe picioarele mele, condimentele la care am ajuns folosind o spatula… A fost foarte greu, credeti-ma. Iar daca nu ma credeti, incercati si voi”, a mai adaugat Mihaela.

Pe 4 mai 2014, ora 13:00 (ora Romaniei), mii de alergatori din peste 35 de locatii de pe 5 continente vor lua startul in evenimentul care schimba regulile unui maraton obisnuit; cursa nu are o distanta fixa si toti alergatorii din intreaga lume vor lua startul in acelasi timp. Niciodata, in istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la indeplinirea misiunii Wings for Life: sa gaseasca un remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii.

La Bucuresti startul se va da in zona Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 – DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti.

Se estimeaza ca 3.000.000 de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare, potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro.

Cei care doresc sa ia parte la evenimentul de pe 4 mai 2014, se pot inscrie pana pe 20 aprilie 2014 pe www.wingsforlifeworldrun.com. „Ca organizator oficial al Wings for Life World Run in toate tarile participante, va asiguram ca 100% din incasarile generate de Wings for Life World Run, inclusiv taxa de inscriere, vor fi donate de Red Bull Group catre Wings for Life pentru cercetarea leziunilor maduvei spinarii. Alergand la acest eveniment, nu numai ca vei fi parte dintr-un eveniment global cu adevarat revolutionar, dar vei ajuta la gasirea unui remediu pentru vindecarea traumatismelor maduvei spinarii”, mai anunţă organizatorii evenimentului.

Cookies